16/07/2021 21/07/2021 Συνάντηση με τον πρώην Αμερικανό πρέσβη, αρμόδιο για τις διεθνείς θρησκευτικές ελευθερίες, Σαμ Μπράουνμπακ είχε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο της Διεθνούς Συνόδου Κορυφής επί θεμάτων διαθρησκειακής ελευθερίας. Κατά τη διάρκεια της ωριαίας συζήτησης...
16 Ιουλίου, 2021 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2021 - 0:00

ΗΠΑ: Στο επίκεντρο οι διώξεις εις βάρος Χριστιανών

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Στο επίκεντρο οι διώξεις εις βάρος Χριστιανών

Συνάντηση με τον πρώην Αμερικανό πρέσβη, αρμόδιο για τις διεθνείς θρησκευτικές ελευθερίες, Σαμ Μπράουνμπακ είχε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο της Διεθνούς Συνόδου Κορυφής επί θεμάτων διαθρησκειακής ελευθερίας.

Κατά τη διάρκεια της ωριαίας συζήτησης εθίγη ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, που αφορούν τις διώξεις εις βάρος των Χριστιανών σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής και ορισμένων χωρών της Αφρικής.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις επί της συνεργασίας στον τομέα της προστασίας των θρησκευτικών ελευθεριών μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και των Αμερικανικών θρησκευτικών οργανώσεων. Ο πρέσβης Σαμ Μπράουνμπακ επισήμανε ότι η φωνή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας πρέπει να εισακούεται στην Αμερικανική κοινωνία.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος εξέθεσε τις απόψεις του για την θρησκευτική κατάσταση στην Ουκρανία.

Εν κατακλείδι, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις ακόμη και υπό τη μορφή τηλεδιάσκεψης.

Την ίδια ημέρα ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ πραγματοποίησε συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ευαγγελικών Χριστιανών Μπίλι Γκράχαμ Β. Γκαμ, το μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ Τζιμ Σλάτερι, τον πρόεδρο της εταιρείας ΜΜΕ Trans World Radio Λόρεν Λίμπι και τον επικεφαλής της χριστιανικής οργανώσεως Pulse Νικ Χολ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων