19/04/2021 19/04/2021 Πυρκαγιά κατέκαψε το παλαιότερο κτίριο της Ιεράς Μονής Πέτρου και Παύλου στο Καζακστάν στις 14 Απριλίου, με τα αίτια της πυρκαγιάς να παραμένουν ακόμη άγνωστα… Στην ανακοίνωση της επισκοπής Παυλοντάρ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι μοναχές δοξάζουν τον Θεό, που δεν υπήρξαν νεκροί, παρά το σοβαρό των υλικών ζημιών. «Ξέσπασε μια σοβαρή πυρκαγιά στη μονή Πέτρου και...
19 Απριλίου, 2021 - 14:55

Κάηκε Ιερά Μονή στο Καζαχστάν

Διαδώστε:
Κάηκε Ιερά Μονή στο Καζαχστάν

Πυρκαγιά κατέκαψε το παλαιότερο κτίριο της Ιεράς Μονής Πέτρου και Παύλου στο Καζακστάν στις 14 Απριλίου, με τα αίτια της πυρκαγιάς να παραμένουν ακόμη άγνωστα… Στην ανακοίνωση της επισκοπής Παυλοντάρ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι μοναχές δοξάζουν τον Θεό, που δεν υπήρξαν νεκροί, παρά το σοβαρό των υλικών ζημιών.

«Ξέσπασε μια σοβαρή πυρκαγιά στη μονή Πέτρου και Παύλου (στο Παυλοντάρ). Η πυρκαγιά κατέστρεψε εντελώς το παλιό κτίριο του μοναστηριού που χτίστηκε το 1953, το οποίο στεγάζει μια εκκλησία προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, μια τραπεζαρία, μια βιβλιοθήκη και κελιά. <…> Δόξα τω Θεώ, αυτή η τραγική κατάσταση δεν είχε ως συνέπεια να έχουμε ανθρώπινα θύματα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Επισκοπή παραπονέθηκε για την καθυστέρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που έφτασε στο συμβάν 40 ολόκληρα λεπτά μετά την κλήση, καθώς επίσης και για το γεγονός πως, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν υπήρχε αρκετό νερό στο αυτοκίνητο που έφτασε».

Σημειώνεται ότι για το μοναστήρι, τις αδελφές και τους εργαζομένους του «το μέγεθος της έκτακτης ανάγκης είναι εξαιρετικά σοβαρό και η υλική ζημιά είναι πολύ μεγάλη».

«Η μονή του μοναστηριού, η μοναχή Σεραφίμα και οι αδελφές ζητούν προσευχές, καθώς και κάθε δυνατή βοήθεια από όλους τους ανθρώπους που δεν είναι αδιάφοροι για την ατυχία των άλλων. Χωρίς τη συμβολή σας, θα είναι δύσκολο να αποκατασταθούν όλα αυτά», καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων