23/02/2022 23/02/2022 Tο υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέστειλε τη δημόσια συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Περί καθιερώσεως των Αρχών της κρατικής πολιτικής για τη διαφύλαξη και εδραίωση των ρωσικών πνευματικών και ηθικών αξιών» εξαιτίας της αρνητικής στάσεως ομάδας ανθρώπων του πολιτισμού. Από πλευράς της Εκκλησίας, επίσης, υπήρξαν ορισμένες παρατηρήσεις και σκέψεις σχετικά με αυτό το νομοσχέδιο,...
23 Φεβρουαρίου, 2022 - 8:38

Κάλεσμα για προστασία των Ρώσων από την προπαγάνδα των δυτικών “αξιών”

Διαδώστε:
Κάλεσμα για προστασία των Ρώσων από την προπαγάνδα των δυτικών “αξιών”

Tο υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέστειλε τη δημόσια συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Περί καθιερώσεως των Αρχών της κρατικής πολιτικής για τη διαφύλαξη και εδραίωση των ρωσικών πνευματικών και ηθικών αξιών» εξαιτίας της αρνητικής στάσεως ομάδας ανθρώπων του πολιτισμού.

Από πλευράς της Εκκλησίας, επίσης, υπήρξαν ορισμένες παρατηρήσεις και σκέψεις σχετικά με αυτό το νομοσχέδιο, επεσήμανε ο Mητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. «Ειδικότερα, τέθηκε η ερώτηση, γιατί κατά την απαρίθμηση των παραδοσιακών αξιών του ρωσικού λαού δεν αναφέρεται μια τέτοια θεμελιώδης αξία όπως η πίστη στον Θεό, η οποία αντικατοπτρίσθηκε ακόμη και στο Σύνταγμά μας. Οι συντάκτες του νομοσχεδίου απάντησαν ότι εάν μια τέτοια αναφορά συμπεριληφθεί, αυτό “θα διχάσει την κοινωνία”». «Δεν γνωρίζω, τι εννοούσαν και με ποιο τρόπο η πίστη στον Θεό μπορεί να διχάσει την κοινωνία», ανέφερε.

Κατά τη γνώμη του, η τηλεόραση και τα δίκτυα διανομής κινηματογραφικών ταινιών «δεν χρήζουν λογοκρισίας, αλλά συγκεκριμένης προστασίας». «Πρέπει να προστατεύσουμε τον λαό μας από την προπαγάνδα εκείνων των αξιών, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμά μας, το κοσμοείδωλο και τον τρόπο ζωής μας»,

Ο Μητροπολίτης προτείνει «να καθορισθεί τί είναι οι παραδοσιακές αξίες και να καταλήξουμε σε κάποια κοινωνική συναίνεση επί του ζητήματος». «Βλέπουμε τί “αξίες” επιβάλλονται τώρα στη Δύση, η προπαγάνδα των ΛΟΑΤΚΙ, των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων. Δεν έχουμε συμφέρον ώστε αυτή η υπερόρια προπαγάνδα να διαλύει τις οικογένειες στη χώρα μας. Συνεπώς, η προστασία του τηλεθεατή και του θεατή κινηματογράφου, είναι ηθικό χρέος του κράτους και των ανθρώπων του πολιτισμού».

Πηγή: mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων