29/07/2020 29/07/2020 Μια καμπάνα βάρους 700 κιλών εις μνήμην των πεσόντων ερευνητών του Πυρηνικού Κέντρου και ένας σταυρός στον τρούλο τοποθετήθηκαν προχθές, 27 Ιουλίου 2020, στο καινούργιο καμπαναριό δίπλα στον Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Ιώβ στην πόλη Σάροφ.   Τα ονόματα των πεσόντων ερευνητών (από 8 Αυγούστου 2019) αναγράφονται στο κάτω μέρος της καμπάνας, όπου υπάρχει και μια γραμμή...
29 Ιουλίου, 2020 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2020 - 17:45

Καμπάνα εις μνήμην των ερευνητών του Πυρηνικού Κέντρου

Διαδώστε:
Καμπάνα εις μνήμην των ερευνητών του Πυρηνικού Κέντρου

Μια καμπάνα βάρους 700 κιλών εις μνήμην των πεσόντων ερευνητών του Πυρηνικού Κέντρου και ένας σταυρός στον τρούλο τοποθετήθηκαν προχθές, 27 Ιουλίου 2020, στο καινούργιο καμπαναριό δίπλα στον Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Ιώβ στην πόλη Σάροφ.  

Τα ονόματα των πεσόντων ερευνητών (από 8 Αυγούστου 2019) αναγράφονται στο κάτω μέρος της καμπάνας, όπου υπάρχει και μια γραμμή από την επιμνημόσυνη δέηση. Η καμπάνα είναι, επίσης, σκαλισμένη με εικόνες της Παναγίας και των Αγίων.

Η καμπάνα κατασκευάστηκε από τις δωρεές των υπαλλήλων του Πυρηνικού Κέντρου. Έγινε η πιο βαριά μέχρι σήμερα στο καμπαναριό του ναού και διεύρυνε τις δυνατότητες του ήχου. Είναι, όμως, πιο μικρή από την γνωστή καμπάνα της ερήμου Σάροφ, η οποία με βάρος 20 τόνους κάποτε στόλιζε το κύριο καμπαναριό της πόλης.

Ο αγιασμός της θα γίνει στις 8 Αυγούστου, τη θλιβερή επέτειο μνήμης του συμβάντος.

Απόδοση από τα ρωσικά – Πρακτορείο Ορθοδοξία – Ιρίνα Τρεσαρούκοβα

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων