08/07/2021 08/07/2021 Στις 6 Ιουλίου 2021, το αεροσκάφος Antonov AN-26, που πετούσε από την περιφερειακή πρωτεύουσα Πετροπάβλοφσκ της Καμτσάτκα χάθηκε από τα ραντάρ κοντά στον προορισμό του, το χωριό Παλάνα στην περιοχή Κοριάκσκι, στα βόρεια της χερσονήσου της Καμτσάτκα, και τελικά συνετρίβη στη θάλασσα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 28 άτομα: έξι μέλη του πληρώματος και 22 επιβάτες. Όλοι...
08 Ιουλίου, 2021 - 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 18:54

Καμτσάτκα: Τρισάγια για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας

Διαδώστε:
Καμτσάτκα: Τρισάγια για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας

Στις 6 Ιουλίου 2021, το αεροσκάφος Antonov AN-26, που πετούσε από την περιφερειακή πρωτεύουσα Πετροπάβλοφσκ της Καμτσάτκα χάθηκε από τα ραντάρ κοντά στον προορισμό του, το χωριό Παλάνα στην περιοχή Κοριάκσκι, στα βόρεια της χερσονήσου της Καμτσάτκα, και τελικά συνετρίβη στη θάλασσα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 28 άτομα: έξι μέλη του πληρώματος και 22 επιβάτες. Όλοι τους, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, πέθαναν κατά τη συντριβή του αεροσκάφους στη θάλασσα.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία.

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Πετροπαύλοφσκ και Καμτσάτκας κ. Θεοδώρου, έγιναν μνημόσυνα στις εκκλησίες της εν λόγω επισκοπής για όσους σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού του χωριού Παλάνα, π. Βιτάλι Μανούκοφ, ως μέλος της ομάδας Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, επισκέφθηκε τον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου και πραγματοποίησε τρισάγιο για τα θύματα.

Ο πατήρ Βιτάλι συναντήθηκε, επίσης, με τους συγγενείς των θυμάτων. Μεταξύ των επιβατών ήταν και τακτικοί ενορίτες του ναού. Ο ιερέας επισκέφτηκε τους γονείς των θυμάτων στο σπίτι. «Αυτή είναι μια τραγωδία για ολόκληρο το χωριό. Εδώ γνωρίζουν καθέναν από εκείνους που δεν επέστρεψε στις 6 Ιουλίου. Ανάμεσά τους υπάρχουν ενορίτες της εκκλησίας μας. Επισκέφτηκα τις οικογένειές τους. Η εκκλησία μας είναι ανοιχτή. Πολλές φορές την ημέρα τελούμε τρισάγια για τους νεκρούς».

Το απόγευμα της 7ης Ιουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Θεόδωρος πραγματοποίησε επιμνημόσυνη δέηση, στο τέλος της οποίας απευθύνθηκε στο ποίμνιο: «Σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, συμπροσευχηθήκαμε μαζί στο μνημόσυνο για όλους εκείνους που πέθαναν χθες κατά τη συντριβή του αεροπλάνου στο χωριό Παλάνα. Η καρδιά μας τρέμει από αυτά τα νέα – οι άνθρωποι επέστρεφαν στο σπίτι τους και βρήκαν τον θάνατο σε μια στιγμή! Η Εκκλησία καλείται να απαντήσει με ένθερμη προσευχή, και ως εκ τούτου προσευχόμαστε θερμά, ο Κύριος να τους βάλει σε σκηνές δικαίων στον ουράνιο οίκο Του. Τελούμε το μνημόσυνο όχι σε μαύρο πένθος, αλλά με λευκά άμφια, γιατί δεν πιστεύουμε στον θάνατο, αλλά στην αθανασία. Και καταλαβαίνουμε ότι η προσευχή και η πίστη είναι αυτά που μπορούν τώρα να βοηθήσουν τους κοντινούς τους ανθρώπους, που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε μια στιγμή, να αντέξουν τον οδυνηρό πόνο της απώλειας. Είθε να βρίσκοναι στη Βασιλεία των Ουρανών όσοι  εκοιμήθησαν κατά το αεροπορικό δυστύχημα.

Η Επισκοπή παρέχει βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων. Ο ιερέας της επισκοπής μας, ο οποίος βρίσκεται τώρα στο χωριό Παλάνα, ο προϊστάμενος του ναού του Αγίου Νικολάου και οι βοηθοί του παρέχουν ποιμαντική φροντίδα και βοήθεια σε όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα», πρόσθεσε ο επίσκοπος.

Επιμέλεια-Μετάφραση για το ope.gr: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων