23/12/2019 23/12/2019 Στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει στη χώρα αναφορικά με την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και τις ενστάσεις της Εκκλησίας σχετικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο, αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, μετά την Θεία Λειτουργία της 22ας Δεκεμβρίου. “Κάποιοι υποστηρίζουν το σχέδιο νόμο με τη μορφή στην οποία έχει δημοσιευτεί, ενώ κάποιοι άλλοι ζητούν να...
23 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2019 - 8:42

«Κανένας νόμος δεν σταματά έναν εγκληματία»

Διαδώστε:
«Κανένας νόμος δεν σταματά έναν εγκληματία»

Στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει στη χώρα αναφορικά με την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και τις ενστάσεις της Εκκλησίας σχετικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο, αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, μετά την Θεία Λειτουργία της 22ας Δεκεμβρίου.

“Κάποιοι υποστηρίζουν το σχέδιο νόμο με τη μορφή στην οποία έχει δημοσιευτεί, ενώ κάποιοι άλλοι ζητούν να γίνουν τροποποιήσεις”, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας, και πρόσθεσε: «Διάβασα προσεκτικά τα επιχειρήματα όλων των πλευρών και κατέληξα στο εξής: Εάν οι άνθρωποι ακούσουν τι μας λέει ο Θεός, το πώς ο Θεός μας ζητεί να οικοδομήσουμε μια οικογενειακή ζωή, θα υπήρχε βία στις οικογένειές μας; Ποτέ! ”

“Κανένας νόμος δεν μπορεί να σταματήσει έναν εγκληματία”, υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας: «Τι τον  κρατάει; Ένα άτομο μπορεί να σταματήσει μόνο με συνείδηση και  αγάπη για τη γυναίκα και τα παιδιά του. Αλλά αυτοί οι παράγοντες καθορίζονται όχι από τη νομοθεσία για την οποία οι άνθρωποι γνωρίζουν ελάχιστα, αλλά από την ηθική τους στάση απέναντι στη ζωή. ”

“Γι ‘αυτό η Εκκλησία πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον άνθρωπο, για την πρόληψη κάθε επιθετικότητας, κάθε είδους αδικήματος “, υπογράμμισε.

“Σε αυτό πρέπει να στοχεύει και η πραγματική πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας. Ως εκ τούτου, απευθύνω έκκληση κατ ‘αρχάς στους ιερείς, σε εκείνους που έχουν πρόσβαση σε οικογένειες! Πλησιάστε οικογένειες όπου σημειώνονται περιστατικά βίας. Η παρουσία σας μπορεί να αλλάξει ριζικά τη σχέση μεταξύ των συζύγων, παιδιών και γονέων, διότι δεν έχουμε εξαντλήσει πλήρως τις μεγάλες δυνατότητες που μας δίνει ο Θεός μέσω της δράσης της χάρης Του “, τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων