18/06/2021 18/06/2021 Κανονισμοί για κανονικές απαγορεύσεις και πειθαρχικές ποινές κληρικών, το απαραβίαστο της ανθρώπινης ζωής από τη στιγμή της σύλληψης, το στρατιωτικό καθήκον και η κοσμική εργασιακή δραστηριότητα των ιερέων συζητήθηκαν χθες, 17 Ιουνίου, κατά τις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αίθουσα του Θρόνου της Πατριαρχικής και Συνοδικής Κατοικίας στην Ιερά Μονή...
18 Ιουνίου, 2021 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2021 - 9:56

Μόσχα: Η αξία της ανθρώπινης ζωής στην Ιερά Σύνοδο

Διαδώστε:
Μόσχα: Η αξία της ανθρώπινης ζωής στην Ιερά Σύνοδο

Κανονισμοί για κανονικές απαγορεύσεις και πειθαρχικές ποινές κληρικών, το απαραβίαστο της ανθρώπινης ζωής από τη στιγμή της σύλληψης, το στρατιωτικό καθήκον και η κοσμική εργασιακή δραστηριότητα των ιερέων συζητήθηκαν χθες, 17 Ιουνίου, κατά τις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αίθουσα του Θρόνου της Πατριαρχικής και Συνοδικής Κατοικίας στην Ιερά Μονή Αγίου Δανιήλ (Ντανίλοφ).

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Η τακτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Β.Ρ. Λεγκόιντα, επεσήμανε ορισμένα από τα πιο σημαντικά θέματα που εξετάστηκαν από τα μέλη της Συνόδου.

«Έχοντας ακούσει το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη, από 26 – 28 Μαΐου 2021, στην Ολομέλεια της Διακοινοβουλευτικής Παρουσίας, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αποφάσισαν να υποβάλουν προς εξέταση στο επόμενο Συμβούλιο των Επισκόπων τα τέσσερα έγγραφα που συζητήθηκαν κατά τη σύνοδο του Μαΐου, τα οποία τιτλοφορούνται ως εξής: «Κανονισμοί για κανονικές απαγορεύσεις και πειθαρχικές ποινές των κληρικών», «Σχετικά με το απαραβίαστο της ανθρώπινης ζωής από τη στιγμή της σύλληψης», «Σχετικά με την ευλογία σε Ορθόδοξους Χριστιανούς για την εκπλήρωση του στρατιωτικού τους καθήκοντος», «Σχετικά με την κοσμική εργασιακή δραστηριότητα των κληρικών».

Ακόμα, οι Συνοδικοί άκουσαν μια έκθεση από τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με τα αποτελέσματα των Διεθνών Εκπαιδευτικών Αναγνώσεων XXIX και των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων IX, ενώ ο Μακαριώτατος και η Σύνοδος «άναψαν το πράσινο φως» για την πραγματοποίηση Διεθνών Χριστουγεννιάτικων Εκπαιδευτικών Αναγνώσεων, από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου 2022, για την 350η επέτειο από τη γέννηση του τσάρου Πέτρου του Α’, με θέμα: «Κοσμικός κόσμος και θρησκευτικότητα».

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Πσκοφ και Πόρχοφ Τύχων παρουσίασε τα ευρήματα στην Αικατερινούπολη σχετικά με τη δολοφονία μελών της βασιλικής οικογένειας Ρομάνοφ, μετά την ταυτοποίηση και την εξέταση αποτμημάτων από τις σορούς.

Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν εκπαιδευτικά θέματα (συγκεκριμένα, η ανάγκη ενημέρωσης της σύνθεσης του Κέντρου Συντονισμού για την Ανάπτυξη της Θεολογικής Επιστήμης στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία), ενώ δόθηκαν και συγχαρητήρια στους προέδρους και τους υπαλλήλους των συνοδικών ιδρυμάτων «για τη διατήρηση του έργου των εκκλησιαστικών τμημάτων σε υψηλό επίπεδο κατά τη διάρκεια της εξάπλωση της λοίμωξης από κορωνοϊό και των σχετικών περιορισμών.

 

Μετά τη συνάντηση, ακολούθησε μνημόσυνο στην πατριαρχική και συνοδική κατοικία στο μοναστήρι του Αγίου Δανιήλ για τους πρόσφατα εκδημήσαντες Αρχιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο Τσίμκεντ και Ταράζας Ελευθέριο ( +04.06 .2021 ), Αρχιεπίσκοπο Μπακού και Αζερμπαϊτζάν Αλέξανδρο (+10.06.2021 ) και Επίσκοπο Αρκαδίου (Αφονίν) ( +03.06.2021 ).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων