09/05/2020 09/05/2020 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, το Σάββατο, κατά την 75η επέτειο της Νίκης επί των Ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επισκέφτηκε το Μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στη Μόσχα και εναπόθεσε λουλούδια στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ο Πατριάρχης έψαλε «Αιωνία η μνήμη» στους Αρχηγούς, Αξιωματικούς και απλούς στρατιώτες που θυσίασαν τη ζωή...
09 Μαΐου, 2020 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2020 - 20:35

Κατέθεσε λουλούδια και έψαλλε το “Αιωνία η Μνήμη” στους Ήρωες

Διαδώστε:
Κατέθεσε λουλούδια και έψαλλε το “Αιωνία η Μνήμη” στους Ήρωες

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, το Σάββατο, κατά την 75η επέτειο της Νίκης επί των Ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επισκέφτηκε το Μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στη Μόσχα και εναπόθεσε λουλούδια στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο Πατριάρχης έψαλε «Αιωνία η μνήμη» στους Αρχηγούς, Αξιωματικούς και απλούς στρατιώτες που θυσίασαν τη ζωή τους για την Πίστη και την Πατρίδα.

Το 2020 με το διάταγμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κηρύχθηκε το Έτος μνήμης και δόξας προς τιμήν της 75ης επετείου της Νίκης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναμνηστικά γεγονότα και εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, θα τιμηθουν βετεράνοι και  ανοίγουν προηγουμένως άγνωστες σελίδες ιστορίας. Μία από αυτές τις σελίδες είναι η ζωή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

 

 

Στα κοινωνικά δίκτυα ξεκίνησε η δράση «Υπηρέτησαν τον Θεό και την Πατρίδα: ιερείς της Αγίας Πετρούπολης — ήρωες της μεγάλης Νίκης». Ο στόχος της δράσης είναι να ενημερωθεί ο λαός για τη συμβολή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην μεγάλη Νίκη με παράδειγμα τη νίκη της Αγίας Πετρούπολης. Η επικεφαλής της δράσης Ναταλία Ροντομάνοβα λέει: «Για την Αγία Πετρούπολη το θέμα του αποκλεισμού της πόλης είναι ιερό. Και η Εκκλησία μοιράστηκε όλες τις δυσκολίες και τα βάσανα των πολεμικών χρόνων με τους κατοίκους του Λένινγκραντ και συνέφερε στην μεγάλη Νίκη. Θεωρούμε αναγκαίο να μιλήσουμε για την ιστορία, για τις ζωές και για την αφοσίωση των ιερέων και των κληρικών μέσα στον αποκλεισμό, όπου κάθε μέρα επιβίωσης ήταν κατόρθωμα».

Για τις δημοσιέυσεις χρησιμοποιείται υλικό από τα αρχεία της επισκοπής της Αγίας Πετρούπολης, φωτογραφίες, βίντεο, ιστορίες, απομνημονεύματα συγγενών και απογόνων, ζωντανές μαρτυρίες κληρικών και λαϊκών της μητρόπολης για τους συγγενείς τους που πολέμησαν στα μέτωπα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και εργάστηκαν στο πίσω μέρος.

Το έργο θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουνίου – την ημέρα της παρέλασης της Ημέρας Νίκης το 1945.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων