08/07/2019 08/07/2019 Η Ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο αρνήθηκε να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με την τύχη ενός χρηματικού ποσού από Ρώσους επενδυτές, που διατέθηκαν για την συνέχιση των εργασιών ανέγερσης καθεδρικού ναού στη Λεμεσό. Μιλώντας στην Cyprous Mail εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας δήλωσε λακωνικά ότι “αυτό που έπρεπε να ειπωθεί για το θέμα έχει ήδη ειπωθεί.” Πρόσθεσε μάλιστα,...
08 Ιουλίου, 2019 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2019 - 9:40

Καθυστερεί η ανέγερση του ρωσικού ναού στη Λεμεσό

Διαδώστε:
Καθυστερεί η ανέγερση του ρωσικού ναού στη Λεμεσό

Η Ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο αρνήθηκε να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με την τύχη ενός χρηματικού ποσού από Ρώσους επενδυτές, που διατέθηκαν για την συνέχιση των εργασιών ανέγερσης καθεδρικού ναού στη Λεμεσό.

Μιλώντας στην Cyprous Mail εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας δήλωσε λακωνικά ότι “αυτό που έπρεπε να ειπωθεί για το θέμα έχει ήδη ειπωθεί.”

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι οι εργασίες για τον καθεδρικό ναό δεν έχουν σταματήσει αλλά καθυστερούν λόγω ενός προβλήματος που έχει προκύψει με τον τραπεζικό λογαριασμό στην FBME, στον οποίο έχει κατατεθεί το ποσό.

Το θέμα έφερε στο φως ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Ανδρος Κυπριανού μετά από συνάντηση στη Ρωσία με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ως εκ τούτου, τα σχέδια για την ολοκλήρωση της κατασκευής του ρωσικού καθεδρικού ναού στη Λεμεσό εντός του 2019 θα καθυστερήσουν καθώς δεν είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση στα κεφάλαια.
Αναφορικά με την τράπεζα FBME είχε γίνει αίτηση εκκαθάρισής της από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.
Ωστόσο, το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε την αίτηση για έκδοση διατάγματος ειδικής εκκαθάρισης της FBME Bank Ltd.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω τράπεζα έχει συσταθεί και εγγραφεί στην Τανζανία κατόπιν άδειας της (Κεντρικής) Τράπεζας της Τανζανίας. Στη συνέχεια, έλαβε άδεια από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για να λειτουργεί στην Κύπρο υποκατάστημα. Την 21.12.2015 η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του υποκαταστήματος και την επόμενη μέρα καταχώρισε στο δικαστήριο την υπό εξέταση αίτηση, ζητώντας την ειδική εκκαθάριση της τανζανικής τράπεζας (όχι του υποκαταστήματος), υποστηρίζοντας ότι αυτό της επέβαλλε ο νόμος να πράξει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων