08/07/2020 08/07/2020 Η πανδημία έχει επιδεινώσει σημαντικά τα κοινωνικά προβλήματα στη Ρωσία, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να καταφεύγουν στην Εκκλησία για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, δέχεται καθημερινά αιτήματα για επισιτιστική βοήθεια και ήδη έχει επιστρατεύσει όλο το δυναμικό του για τη συγκέντρωση χρημάτων και αγαθών....
08 Ιουλίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2020 - 8:13

Κοινωνικά παντοπωλεία από την Ρωσική Εκκλησία

Διαδώστε:
Κοινωνικά παντοπωλεία από την Ρωσική Εκκλησία

Η πανδημία έχει επιδεινώσει σημαντικά τα κοινωνικά προβλήματα στη Ρωσία, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να καταφεύγουν στην Εκκλησία για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, δέχεται καθημερινά αιτήματα για επισιτιστική βοήθεια και ήδη έχει επιστρατεύσει όλο το δυναμικό του για τη συγκέντρωση χρημάτων και αγαθών. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει “κοινωνικά παντοπωλεία” που διανέμουν αγαθά πρώτης ανάγκης.
Οι επισκοπές του Πατριαρχείου τόσο εντός της χώρας όσο και και στο εξωτερικό έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 6 εκατ. ρούβλια. Τα κεφάλαια αυτά προορίζονται για την αγορά προϊόντων για άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας ανάγκης.
«Βοηθάμε κυρίως εκείνους που, για αντικειμενικούς λόγους, δεν έλαβαν κρατικές επιδοτήσεις, ή τις ξόδεψαν σε χρέη που σχηματίστηκαν κατά την περίοδο καραντίνας. Μεταξύ αυτών είναι μεγάλες οικογένειες, ανύπαντρες μητέρες με παιδιά, άτομα με αναπηρία, έφηβοι από το κέντρο κοινωνικής αποκατάστασης, άστεγοι, ηλικιωμένοι και σοβαρά άρρωστοι», δήλωσε ο Αλεξέι Αρτέμγιεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του κοινωνικού τμήματος της επισκοπής Ιζέβου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων