12/05/2022 12/05/2022 Ο τοίχος αντιστήριξης του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου (πιο γνωστού και με την ονομασία Άγιος Βασίλειος) στην Κόκκινη Πλατεία θα αποκατασταθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Σήμερα, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να αποτρέψουμε την καταστροφή του τοίχου αντιστήριξης, που δεν έχει αποκατασταθεί ποτέ στο...
12 Μαΐου, 2022 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2022 - 16:30

Κόκκινη Πλατεία: Αναστηλώνεται για πρώτη φορά ο εμβληματικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου

Διαδώστε:
Κόκκινη Πλατεία: Αναστηλώνεται για πρώτη φορά ο εμβληματικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου

Ο τοίχος αντιστήριξης του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου (πιο γνωστού και με την ονομασία Άγιος Βασίλειος) στην Κόκκινη Πλατεία θα αποκατασταθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Σήμερα, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να αποτρέψουμε την καταστροφή του τοίχου αντιστήριξης, που δεν έχει αποκατασταθεί ποτέ στο παρελθόν. Η ασφάλεια του καθεδρικού ναού  εξαρτάται, επίσης, από την κατάσταση του τείχους, την οχύρωσή του», δήλωσε η Όλγα Λιουμπίμοβα, επικεφαλής του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η ίδια πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των επικείμενων εργασιών σχεδιάζεται και η εγκατάσταση μιας σκάλας από την πλευρά που οδηγεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου. Σύμφωνα με την κ. Λιουμπίμοβα, αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη προσβασιμότητα για τους τουρίστες και τους προσκυνητές και θα συνδέσει τον καθεδρικό ναό με το πάρκο Ζαριάντιε. Όλες οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου τρία χρόνια, εξαιρουμένου του χρόνου για την προετοιμασία των εκτιμήσεων σχεδιασμού.

Ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Βασιλείου (Intercession Cathedral, St. Basil’s Cathedral) είναι η πιο γνωστή ορθόδοξη εκκλησία στην Κόκκινη Πλατεία, η κατασκευή της οποίας πραγματοποιήθηκε από το 1555 έως το 1561. Ο καθεδρικός ναός, που ενώνει 11 παρεκκλήσια, περιλαμβάνεται στον ρωσικό κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί παράρτημα του Κρατικού Ιστορικού Μουσείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων