10/03/2021 10/03/2021 Ημερίδα με θέμα «Χριστιανισμός και πολιτική: Κοσμικότητα και αναφορά του Θεού στο Σύνταγμα” πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από το Συνοδικό Τμήμα Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του πατριαρχείου Μόσχας και το Ινστιτούτο Konrad Adenauer. Κατά τη εναρκτήρια ομιλία του, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Βλαντιμίρ Λεγκόιντα σημείωσε ότι η αναφορά του Θεού στο...
10 Μαρτίου, 2021 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2021 - 8:24

“Κοσμικότητα και αναφορά του Θεού στο Σύνταγμα”

Διαδώστε:
“Κοσμικότητα και αναφορά του Θεού στο Σύνταγμα”

Ημερίδα με θέμα «Χριστιανισμός και πολιτική: Κοσμικότητα και αναφορά του Θεού στο Σύνταγμα” πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από το Συνοδικό Τμήμα Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του πατριαρχείου Μόσχας και το Ινστιτούτο Konrad Adenauer.

Κατά τη εναρκτήρια ομιλία του, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Βλαντιμίρ Λεγκόιντα σημείωσε ότι η αναφορά του Θεού στο Σύνταγμα είναι μοναδική για τη σύγχρονη ρωσική νομοθεσία. Υπενθύμισε μάλιστα, τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προκειμένου να συμπεριληφθεί η αναφορά στον Θεό στο νέο συνταγματικό κείμενο της χώρας.
Ο κ. Λεγκόιντα υπογράμμισε επίσης ότι ο Μακαριώτατος συνέβαλε καθοριστιστικά στο αποκτήσουν νομική υπόσταση έννοιες όπως «παραδοσιακές θρησκείες» και «παραδοσιακές αξίες».
«Αυτή είναι μια γραμμή που υποστηρίζεται σταθερά από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και υποστηρίζεται από τις παραδοσιακές θρησκείες της Ρωσίας», πρόσθεσε. «Για τους πιστούς, αυτή η τροπολογία είναι πολύ δεσμευτική και σημαντική», κατέληξε ο κ. Λεγκόιντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων