04/12/2021 04/12/2021 Να μη φοβάται τη θρησκευτική «προπαγάνδα» προέτρεψε το ρωσικό κοινό-ποίμνιο ο βραβευμένος με το Λογοτεχνικό Βραβείο του Πατριαρχείου Μόσχας συγγραφέας, Κονσταντίν Κοβαλιόφ-Σλουτσέφσκι, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων «Η Ρωσία σήμερα» (Russia today). «Το Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης, Επικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πρέπει να δώσει προσοχή στη χριστιανική λογοτεχνία», είπε ο συγγραφέας, που άρχισε τη συγγραφή βιβλίων...
04 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2021 - 9:56

Κοβαλιόφ: «Μη φοβάστε τη θρησκευτική προπαγάνδα»

Διαδώστε:
Κοβαλιόφ: «Μη φοβάστε τη θρησκευτική προπαγάνδα»

Να μη φοβάται τη θρησκευτική «προπαγάνδα» προέτρεψε το ρωσικό κοινό-ποίμνιο ο βραβευμένος με το Λογοτεχνικό Βραβείο του Πατριαρχείου Μόσχας συγγραφέας, Κονσταντίν Κοβαλιόφ-Σλουτσέφσκι, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων «Η Ρωσία σήμερα» (Russia today).

«Το Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης, Επικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πρέπει να δώσει προσοχή στη χριστιανική λογοτεχνία», είπε ο συγγραφέας, που άρχισε τη συγγραφή βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου το 2007. «Βλέπουμε την πτώση του χριστιανικού πολιτισμού στην Ευρώπη. Αυτή η διαδικασία μπορεί να αποδειχθεί μη αναστρέψιμη. Ο ορθόδοξος πολιτισμός γίνεται λιγότερο κατανοητός, γιατί εμείς έχουμε αρχίσει να τον ξεχνάμε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε για αυτόν, για τη θρησκεία. Πρέπει να πούμε ότι μπορούμε να σώσουμε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και να βροντοφωνάξουμε ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι χριστιανικός πολιτισμός», είπε ο Κοβαλιόφ.

Ο συγγραφέας σημείωσε ότι σήμερα οι άνθρωποι ζουν στον κόσμο της «γραφομανίας», ενώ η δημιουργία εικόνων, που εμπεριέχεται στην πραγματική λογοτεχνία σχετίζεται άμεσα με την Αγία Γραφή. «Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με έναν τεράστιο αριθμό κειμένων και τα κριτήρια με τα οποία μπορεί κανείς να διακρίνει τη «γραφομανία» από την πραγματική λογοτεχνία έχουν… εκλείψει. Το άτομο που δημιουργεί το κείμενο – δημιουργεί χαρακτήρες, ενώ ένας πραγματικός συγγραφέας δημιουργεί εικόνες. Οι εικόνες είναι αυτό που αποτελείται η Αγία Γραφή, ένα άτομο έχει δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού, επομένως η ικανότητα να δημιουργεί εικόνες και να κατανοεί το νόημά τους είναι η ουσία της πραγματικής λογοτεχνίας. Οι εικόνες είναι αυτές από τις οποίες αποτελείται και η Αγία Γραφή. Ένας άνθρωπος δημιουργείται κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού, οπότε η ικανότητα δημιουργίας εικόνων και κατανόησης του νόηματός τους είναι η ουσία της πραγματικής λογοτεχνίας», κατέληξε ο συγγραφέας.

Πηγή: RIA Novosti

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων