19/11/2019 19/11/2019 Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να αποφασίσει για τη στάση της σχετικά με την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Αναλυτικότερα η ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει την επίσημη ανακοίνωση: “Στις 22 Νοεμβρίου του 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Μονής Ντανίλοβσκι της...
19 Νοεμβρίου, 2019 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2019 - 19:16

Κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας την Παρασκευή

Διαδώστε:
Κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας την Παρασκευή

Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να αποφασίσει για τη στάση της σχετικά με την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Αναλυτικότερα η ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει την επίσημη ανακοίνωση: “Στις 22 Νοεμβρίου του 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Μονής Ντανίλοβσκι της Μόσχας υπό την ηγεσία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασσόφ ανέφερε ότι λόγω της αναγνώρισης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας είναι αδύνατη ή περαιτέρω μνημόνευση του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας στις πατριαρχικές λειτουργίες στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων