18/09/2019 18/09/2019 Ξεκίνησε σήμερα 18 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου του 2020 η υποβολή αιτήσεων για ετήσιο Πατριαρχικό Βραβείο Λογοτεχνίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εκδοτικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Καλούγκα και Μπόροβσκ κ. Κλημέντιος. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά. Τα βραβεία απονέμονται με κριτήριο, όχι μόνο το έργο, αλλά και...
18 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2019 - 11:33

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Πατριαρχικό Βραβείο Λογοτεχνίας

Διαδώστε:
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Πατριαρχικό Βραβείο Λογοτεχνίας

Ξεκίνησε σήμερα 18 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου του 2020 η υποβολή αιτήσεων για ετήσιο Πατριαρχικό Βραβείο Λογοτεχνίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εκδοτικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Καλούγκα και Μπόροβσκ κ. Κλημέντιος.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά. Τα βραβεία απονέμονται με κριτήριο, όχι μόνο το έργο, αλλά και για τον βίο του υποψηφίου που πρέπει να συμβάλλει στην καθιέρωση των ηθικών αξιών.

Ο Μητροπολίτης κ. Κλημέντιος τόνισε: «Για να γράψει κανείς ένα καλό βιβλίο, πρέπει να είναι καλός ο ίδιος στην ψυχή του».

“Είναι το μοναδικό στο είδος του Πατριαρχικό Βραβείο, καθώς καμία άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει κάτι παρόμοιο”, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης κ. Κλημέντιος και είπε ότι η Εκκλησία όχι μόνο απονέμει τα βραβεία, αλλά και συνεργάζεται με τους υποψήφιος λογοτέχνες και βραβευμένους, στηρίζοντας στους στο έργο τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων