11/04/2022 11/04/2022 Το εκκλησιαστικό καταφύγιο για αστέγους «Θερμό καλωσόρισμα» στην περιοχή Χίμκι πλησίον της Μόσχας ανοίγει τις πύλες του για τους Ρώσους δημοσιογράφους.  Με μια διαπίστευση, οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να μεταβούν με βανάκι σε ένα από τα σημεία βοήθειας για τους άστεγους στο Ντολγκοπρούντνι, θα δουν πώς λειτουργεί το καταφύγιο στο Χίμκι και πώς προχωρά η...
11 Απριλίου, 2022 - 18:54
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 20:11

Ξενάγηση στο εκκλησιαστικό καταφύγιο αστέγων «Θερμό καλωσόρισμα»

Διαδώστε:
Ξενάγηση στο εκκλησιαστικό καταφύγιο αστέγων «Θερμό καλωσόρισμα»

Το εκκλησιαστικό καταφύγιο για αστέγους «Θερμό καλωσόρισμα» στην περιοχή Χίμκι πλησίον της Μόσχας ανοίγει τις πύλες του για τους Ρώσους δημοσιογράφους. 

Με μια διαπίστευση, οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να μεταβούν με βανάκι σε ένα από τα σημεία βοήθειας για τους άστεγους στο Ντολγκοπρούντνι, θα δουν πώς λειτουργεί το καταφύγιο στο Χίμκι και πώς προχωρά η διαδικασία επιστροφής ενός ατόμου στην κοινωνία από την αστεγία. Ακόμα, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με πρώην άστεγους που φιλοξενήθηκαν εκεί και έχουν ήδη βρει δουλειά.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Το «Θερμό Καλωσόρισμα» είναι ένα κοινοτικό-εκκλησιαστικό καταφύγιο για αστέγους και άτομα με αναπηρία στο Χίμκι. Οι άστεγοι συνήθως μένουν στο καταφύγιο για τρεις έως έξι μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το προσωπικό του καταφυγίου τους βοηθά να αποκαταστήσουν τα έγγραφά τους, να επιλύσουν κοινωνικά ζητήματα, να βρουν δουλειά, καθώς και να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία και ιατρική φροντίδα και να περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Τώρα 64 άτομα ζουν στο δημόσιο-εκκλησιαστικό καταφύγιο «Θερμό καλωσόρισμα» στο Χίμκι. Ανάμεσά τους πρόσφυγες από το Ντονμπάς, κάτοικοι της Κούβας, που φιλοξενούνται εδώ κατόπιν αιτήματος της πρεσβείας της χώρας τους, καθώς και άτομα με αναπηρία και σοβαρές ασθένειες.

Επικεφαλής του καταφυγίου είναι ο Ιλιά Κούσκοφ, ο οποίος άφησε μια επιτυχημένη επιστημονική καριέρα στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας (Lomonosov) και βοηθάει άστεγους εδώ και 23 χρόνια. Ήταν αυτός που ίδρυσε το «Λεωφορείο του Ελέους» στη Μόσχα, το οποίο έσωσε εκατοντάδες ζωές αστέγων και το έργο «Υπόστεγο Σωτηρίας» της Ορθόδοξης υπηρεσίας «Έλεος».

Διοργανωτής της δημοσιογραφικής ξενάγησης είναι το Συνοδικό Τμήμα Εκκλησιαστικής Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Η δημοσιογραφική ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου από τις 10.00 έως τις 20.30. Διαπίστευση θα μπορούν να λάβουν τα μέσα ενημέρωσης έως τις 12 Απριλίου μέσω του e-mail [email protected].

Σήμερα στη Ρωσία, με τη συμμετοχή της Εκκλησίας, έχουν ανοίξει περισσότερα από 90 καταφύγια αστέγων, λειτουργούν 23 φιλανθρωπικά λεωφορεία – κινητά σημεία βοήθειας αστέγων και περισσότερες από 500 φιλανθρωπικές καντίνες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων