30/08/2019 30/08/2019 Ένας ξύλινος σταυρός, που χρονολογείται από τα τέλη του 17ου- αρχές 18ου αιώνα βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Μόσχα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μόσχας ο σταυρός είναι σκαλισμένος στην μπροστινή του πλευρά και στο πίσω μέρος απεικονίζει τον Άγιο Σέργιο του Ραντονέζ. “Οι ξύλινοι σταυροί ήταν συνηθισμένοι στη Μόσχα, αλλά, δυστυχώς, σπάνια...
30 Αυγούστου, 2019 - 8:54

Ξύλινος σταυρός του 17ου αι. βρέθηκε στη Μόσχα

Διαδώστε:
Ξύλινος σταυρός του 17ου αι. βρέθηκε στη Μόσχα

Ένας ξύλινος σταυρός, που χρονολογείται από τα τέλη του 17ου- αρχές 18ου αιώνα βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Μόσχα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μόσχας ο σταυρός είναι σκαλισμένος στην μπροστινή του πλευρά και στο πίσω μέρος απεικονίζει τον Άγιο Σέργιο του Ραντονέζ.

“Οι ξύλινοι σταυροί ήταν συνηθισμένοι στη Μόσχα, αλλά, δυστυχώς, σπάνια τους ανακαλύπτουμε κατά τις ανασκαφές καθώς το ξύλο δεν συντηρείται καλά στο έδαφος. Οι αρχαιολόγοι συνήθως συναντούν χάλκινους, ασημένιους, χρυσούς,μαργαριταρένιους, ακόμα και πέτρινους. Το πρόσφατα ανακαλυφθέν αριστούργημα είναι αρκετά εντυπωσιακό σε μέγεθος – σχεδόν εννέα εκατοστά σε μήκος. Δεν έχει μεγάλη καλλιτεχνική αξία, αλλά έχει επιζήσει μέχρι σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση “, δήλωσε ο Αλεξέι Εμελάνοφ, επικεφαλής του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πόλης της Μόσχας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων