24/02/2022 24/02/2022 Τον αντίκτυπο που θα έχει η αναγνώριση από την Ρωσική Ομοσπονδία των δύο αυτοανακηρυγμένων ανεξάρτητων περιοχών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ στη διοίκηση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος του Συνοδικού τμήματος για τις σχέσεις μεταξύ εκκλησίας, κοινωνίας και ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα «Αυτή τη στιγμή δεν...
24 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2022 - 10:08

Λεγκόιντα: «Αν αλλάξει κάτι με το Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ, θα επιληφθούν οι εκκλησιαστικές αρχές»

Διαδώστε:
Λεγκόιντα: «Αν αλλάξει κάτι με το Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ, θα επιληφθούν οι εκκλησιαστικές αρχές»

Τον αντίκτυπο που θα έχει η αναγνώριση από την Ρωσική Ομοσπονδία των δύο αυτοανακηρυγμένων ανεξάρτητων περιοχών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ στη διοίκηση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος του Συνοδικού τμήματος για τις σχέσεις μεταξύ εκκλησίας, κοινωνίας και ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω απάντηση στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν συνέπειες εξαιτίας των πολιτικών και νομικών αποφάσεων του κράτους ως προς τη διοίκηση της εκκλησίας. Αυτό το ερώτημα, εάν προκύψει, θα εξεταστεί από τα ανώτατα όργανα της εκκλησιαστικής αρχής», είπε ο Λεγκόιντα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας όσον αφορά την αναγνώριση από τη Ρωσία των δύο «δημοκρατιών».

Σύμφωνα με το Ria Novosti, η κατάσταση στο Ντονμπάς έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες, με τις δύο Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ να αναφέρουν πολλούς βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας εξαιτίας των οποίων εκκενώθηκαν κιόλας από γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

Οι ηγέτες των δύο «δημοκρατιών» δήλωσαν χθες ότι φοβούνταν πως ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι μπορεί σύντομα να διέτασσε τον στρατό να προχωρήσει σε επίθεση, για να εφαρμόσει σχέδιο εισβολής στις περιοχές τους. Οι εξελίξεις τους πρόλαβαν…

Πηγή: Ria Novosti

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων