18/06/2020 18/06/2020 “Το Πατριαρχείο Σερβίας Σερβική υφίσταται διακρίσεις εκ μέρους των τοπικών αρχών του Μαυροβουνίου”, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Βλαντίμιρ Λεγκόιντα στο Telegram. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία απειλείται και χρειάζεται...
18 Ιουνίου, 2020 - 21:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 21:42

“Η Εκκλησία στο Μαυροβούνιο υφίσταται διακρίσεις”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία στο Μαυροβούνιο υφίσταται διακρίσεις”

“Το Πατριαρχείο Σερβίας Σερβική υφίσταται διακρίσεις εκ μέρους των τοπικών αρχών του Μαυροβουνίου”, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Βλαντίμιρ Λεγκόιντα στο Telegram.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία απειλείται και χρειάζεται τη στήριξη της Ρωσίας”.

Αναλυτικά η αναφορά του κ. Λεγκόιντα: 

“Στο Μαυροβούνιο η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία υφίσταται διακρίσεις εκ μέρους των τοπικών αρχών. Πρόσφατα με την διαταγή των αρχών στα περίχωρα του Τιβάτ οι αρχές κατεδάφισαν τα κτίσματα του μοναστηριού του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Αυτό το γεγονός ανάγκασε τους πιστούς της Σερβικής Εκκλησίας να προστατέψουν το μοναστήρι από το να κατεδαφιστούν άλλα κτίσματα του μοναστηριού”.

Πηγή: ria.ru

Απόδοση στα Ελληνικά: Irina Tresorukova

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων