13/08/2023 13/08/2023 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν εννέα δήμοι της ρωσικής Άπω Ανατολής χθες μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσε ο τυφώνας Χανούν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωριά. Στη ρωσική Άπω Ανατολή, χθες το πρωί 32 οικισμοί ήταν αποκλεισμένοι ενώ 543 κατοικίες καθώς και μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου είχαν πλημμυρίσει, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής...
13 Αυγούστου, 2023 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2023 - 9:27

Λεγκόιντα: Ο Πατριάρχης Μόσχας προσεύχεται για όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες στο Πριμόριε

Διαδώστε:
Λεγκόιντα: Ο Πατριάρχης Μόσχας προσεύχεται για όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες στο Πριμόριε

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν εννέα δήμοι της ρωσικής Άπω Ανατολής χθες μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσε ο τυφώνας Χανούν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωριά.

Στη ρωσική Άπω Ανατολή, χθες το πρωί 32 οικισμοί ήταν αποκλεισμένοι ενώ 543 κατοικίες καθώς και μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου είχαν πλημμυρίσει, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής Πριμόριε.

Η Εκκλησία παράσχει βοήθεια στους πληγέντες

Τη μέριμνα της για τους πληγέντες δείχνει η τοπική Εκκλησία ενώ ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος προσεύχεται για την κατάσταση, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του. Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, δήλωσε : “Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέφρασε μεγάλη ανησυχία σχετικά με τις πληροφορίες για την πλημμύρα ορισμένων οικισμών στην επικράτεια Πριμόριες ως αποτέλεσμα φυσικής καταστροφής”.

Ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα 

“Ο Αγιώτατος Πατριάρχης προσεύχεται για όλους τους πληγέντες κατοίκους, για την υγεία, την ευημερία τους και το γρήγορο τέλος της καταστροφής”, πρόσθεσε ο κ. Λεγκόιντα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Συνοδικό Τμήμα Εκκλησιαστικής Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Υπηρεσίας και τα εξειδικευμένα τμήματα των επισκοπών της Μητρόπολης Πριμόριε, σε συντονισμό με διασώστες και εκπροσώπους των τοπικών αρχών, θα παράσχουν στους πληγέντες κατοίκους την απαραίτητη βοήθεια.

Περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στις πόλεις Ουσουρίσκ και Σπασκ-Ντάλνι στο Πριμόριε -περιοχή της ρωσικής Άπω Ανατολής της οποίας διοικητικό κέντρο είναι το Βλαδιβοστόκ- δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Εντολές για την απομάκρυνση των κατοίκων εκδόθηκαν επίσης για τμήματα του Ουσουρίσκ, μια πόλη με πάνω από 150.000 κατοίκους που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βόρεια του Βλαδιβοστόκ, όπου έσπασε φράγμα το οποίο είχε κατασκευαστεί για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, σύμφωνα με αξιωματούχους. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σε εννέα δήμους στο Πριμόριε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων