26/09/2019 26/09/2019 Μετά από δύο χρόνια εργασιών αποκατάστασης, άνοιξε και πάλι μία από τις αρχαιότερες εκκλησίες της Ρωσίας που έχουν διασωθεί. Πρόκειται για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο νησί Λίπνο, το οποίο βρίσκεται στην Περιφέρεια του Νόβγκοροντ που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και φιλοξενεί σπάνιες τοιχογραφίες. Η εκκλησία έχει κηρυχθεί από την UNESCO ως...
26 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2019 - 8:33

Λειτουργεί και πάλι εκκλησία του 13ου αιώνα

Διαδώστε:
Λειτουργεί και πάλι εκκλησία του 13ου αιώνα

Μετά από δύο χρόνια εργασιών αποκατάστασης, άνοιξε και πάλι μία από τις αρχαιότερες εκκλησίες της Ρωσίας που έχουν διασωθεί.

Πρόκειται για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο νησί Λίπνο, το οποίο βρίσκεται στην Περιφέρεια του Νόβγκοροντ που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και φιλοξενεί σπάνιες τοιχογραφίες.
Η εκκλησία έχει κηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Οι μεγάλης κλίμακας εργασίες για την εκκλησία ξεκίνησαν το 2016 υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Οι αρχαιολογικές εργασίες για την αποκατάσταση των εικόνων, αλλά και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου συνεχίζονται, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού σχεδιάζει να διαθέσει κεφάλαια για να αγοράσει ένα σκάφος που θα παρέχει σταθερή σύνδεση με τον νησί

Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Λίπνο βρίσκεται 9 χλμ από το Νόβγκοροντ, και είναι από τις πρώτες πέτρινες εκκλησίες που χτίστηκαν μετά την εισβολή των Μογγόλων.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1292 με εντολή του Αρχιεπισκόπου Κλήμεντα, ενώ κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου ο ναός καταστράφηκε και ανακατασκευάστηκε το 1956.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων