26/05/2020 26/05/2020 Με τη συμμετοχή των πιστών μετά από σχεδόν δύο μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ξεκίνησαν και πάλι οι Λειτουργίες στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων της Ρώσικης Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Στρασβούργο. “Την ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία με την παρουσία των πιστών για...
26 Μαΐου, 2020 - 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2020 - 11:54

Λειτούργησε με πιστούς ο Ιερός Ναός των Αγίων Πάντων στο Στρασβούργο

Διαδώστε:
Λειτούργησε με πιστούς ο Ιερός Ναός των Αγίων Πάντων στο Στρασβούργο

Με τη συμμετοχή των πιστών μετά από σχεδόν δύο μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ξεκίνησαν και πάλι οι Λειτουργίες στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων της Ρώσικης Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Στρασβούργο. “Την ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία με την παρουσία των πιστών για πρώτη φορά μετά τα μέτρα για την πρόληψη της πανδημίας και συμμετείχαν οι ενορίτες και όσοι το επιθυμούσαν” ανέφεραν χαρακτηριστικά από την ενορία.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας αποφάσισαν να δοθεί άδεια για κοινές λειτουργίες και θρησκευτικές τελετές με τη συμμετοχή των πιστών με τον αριθμό όμως να είναι περιορισμένος. “Πρέπει να τηρείται απόσταση ενός μέτρου, πράγμα που επιτρέπει στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων την ταυτόχρονη παρουσία περίπου 60 ατόμων μαζί με τους ιερείς και τους ιεροψάλτες όμως στον αύλειο χώρο έχουν τοποθετηθεί ηχεία για την παρακολούθηση περισσοτέρων πιστών. Εντός του Ιερού Ναού οι πιστοί υποχρεούνται να φοράνε μάσκα την οποία αφαιρούν μόνο κατά τη διάρκεια της Θείας Κοινωνίας” τόνισαν οι υπεύθυνοι του Ιερού Ναού.

Ακόμα η ημερομηνία που τελέστηκε η Θεία Λειτουργία είναι ιδιαίτερα συμβολική αφού εκτός το ότι εορτάζει το Πατριαρχείο Μόσχας των Αγίων Κύριλλου και Μεθόδιου και ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών έχει τα ονομαστήρια του, ο Ιερός Ναός έκανε τα θυρανοίξια του ακριβώς ένα χρόνο πρίν.

Στην είσοδο του ναού υπάρχει ένα δοχείο με αντισηπτικό υγρό, όλοι οι πιστοί πρέπει να φορούν μάσκες και συνιστάται να μην ασπάζονται τις εικόνες και τα χέρια των ιερέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων