27/03/2020 28/03/2020 Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας δεν σκοπεύει να ακυρώσει την τέλεση των περιφορών λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Πληροφοριών της Εκκλησίας της Λευκορωσίας, Πρωτοπρεσβυτέρου Σεργκέι Λεπίν, στο Πρακτορείο “Interfax”. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   “Η Εκκλησία λαμβάνει μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη της επιδημίας του...
27 Μαρτίου, 2020 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2020 - 4:23

Λευκορωσία: Δεν ακυρώνονται οι περιφορές

Διαδώστε:
Λευκορωσία: Δεν ακυρώνονται οι περιφορές

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας δεν σκοπεύει να ακυρώσει την τέλεση των περιφορών λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Πληροφοριών της Εκκλησίας της Λευκορωσίας, Πρωτοπρεσβυτέρου Σεργκέι Λεπίν, στο Πρακτορείο “Interfax”.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

“Η Εκκλησία λαμβάνει μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη της επιδημίας του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων της απολύμανσης εικόνων, σταυρών, κλπ. Αυτά τα μέτρα θα ισχύσουν και για την επερχόμενη εορτή του Πάσχα.”, επισήμανε και πρόσθεσε ότι “δεν σχεδιάζουμε να λάβουμε πρόσθετα μέτρα.”

Σχετικά με τις περιφορές, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “οι περιφορές τελούνται σε εξωτερικούς χώρους. Δεν θα απαγορέψουμε να περπατάμε στους δρόμους, σωστά;”

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε πρόσφατες δηλώσεις του, εξέφρασε την αισιόδοξη άποψη ότι η έξαρση του κορωνοϊού στην Λευκορωσία θα έχει ξεπεραστεί μέχρι το Πάσχα.

Η Λευκορωσία είχε 86 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κρουσμάτων Covid-19 μέχρι και χθες, 26 Μαρτίου 2020.

 

Πρωτοπρεσβύτερος Σεργκέι Λεπίν

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων