28/07/2021 28/07/2021 Στις 26 Ιουλίου 2021, εορτή της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ (με το παλαιό εορτολόγιο), ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ναό του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, ο οποίος λειτουργεί ως Μετόχι της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας στη Μόσχα. Επίσης συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του...
28 Ιουλίου, 2021 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2021 - 10:26

Λιτάνευση της εικόνας του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στη Μόσχα

Διαδώστε:
Λιτάνευση της εικόνας του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στη Μόσχα

Στις 26 Ιουλίου 2021, εορτή της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ (με το παλαιό εορτολόγιο), ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ναό του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, ο οποίος λειτουργεί ως Μετόχι της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας στη Μόσχα.

Επίσης συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του Μετοχίου και εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αντιοχείας παρά τω Πατριάρχω Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νήφων, ο προϊστάμενος του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Βηρυτό αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ, κληρικοί του Μετοχίου.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στην εκκλησιαστική σλαβονική και την αραβική γλώσσα. Στο «εἴπωμεν πάντες» αναπέμφθηκαν δεήσεις υπέρ απελευθερώσεως από τη λοίμωξη του κορονοϊού.

Μετά το πέρας της Θείας Μυσταγωγίας τελέσθηκε υπαίθρια δοξολογία προς τιμήν του Αρχαγγέλου Γαβριήλ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων