24/08/2020 24/08/2020 Προειδοποίηση προς τους Ιερείς να μην παρεμβαίνουν στα πολιτικά ζητήματα, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. “Με εκπλήσσει η θέση της Εκκλησίας μας. Αγαπητοί μου κληρικοί, ηρεμήστε και κάντε τη δουλειά σας. Οι άνθρωποι υποτίθεται ότι πηγαίνουν σε εκκλησίες για να προσευχηθούν. Οι εκκλησίες δεν είναι για πολιτική”, δήλωσε ο Λουκασένκο. Υπενθυμίζεται ότι η Εξαρχία...
24 Αυγούστου, 2020 - 12:49
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2020 - 12:50

Λουκασένκο προς Ιερείς: Η Εκκλησία δεν είναι για πολιτική

Διαδώστε:
Λουκασένκο προς Ιερείς: Η Εκκλησία δεν είναι για πολιτική

Προειδοποίηση προς τους Ιερείς να μην παρεμβαίνουν στα πολιτικά ζητήματα, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

“Με εκπλήσσει η θέση της Εκκλησίας μας. Αγαπητοί μου κληρικοί, ηρεμήστε και κάντε τη δουλειά σας. Οι άνθρωποι υποτίθεται ότι πηγαίνουν σε εκκλησίες για να προσευχηθούν. Οι εκκλησίες δεν είναι για πολιτική”, δήλωσε ο Λουκασένκο.

Υπενθυμίζεται ότι η Εξαρχία της Λευκορωσίας, εξέδωσε νέα ανακοίνωση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών προκαλούν ανησυχία και σοβαρούς φόβους για την περαιτέρω διατήρηση της ειρήνης και της αμοιβαίας κατανόησης στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας”

Στην ανακοίνωση η Εξαρχία της Λευκορωσία καλεί τους κληρικούς της να απέχουν από κάθε μορφή ανάμιξης σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στο πολιτικό τοπίο της χώρας τις τελευταίες ημέρες.

«Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι οποιεσδήποτε δηλώσεις σχετικά με την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας που έγιναν από μεμονωμένους εκπροσώπους της Εκκλησίας δεν πρέπει να γίνονται αντιληπτές ή να ερμηνεύονται προς το συμφέρον οποιουδήποτε κόμματος. Υπενθυμίζουμε ξανά στους ιερείς την υπόσχεση που έκαναν ενώπιον του Θεού να μην συμμετάσχουν στην πολιτική ζωή, έτσι ώστε να μην είναι γίνουν πειρασμός και αντικείμενο διχασμού των ανθρώπων«, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, για ακόμη μια φορά καταδικάζει τις ενέργειες βίας από και αν αυτές προέρχονται εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι αρμόδιες αρχές θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε τα φαινόμενα αυτά να τύχουν της κατάλληλης τιμωρίας.

«Κρατήστε την πίστη στο Θεό, μείνετε στην πηγή της ελπίδας και ανάψτε στις καρδιές σας αγάπη για τον Θεό και τους πλησίον σας», καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων