15/05/2021 15/05/2021 Μια εναλλακτική για τις γυναίκες που έχουν μείνει έγκυες, αλλά δεν θέλουν να κρατήσουν τα μωρά τους πρότεινε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος, καλώντας τις να μην κάνουν άμβλωση, αλλά να γεννήσουν και να δώσουν τα παιδιά στην Εκκλησία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εκκλησία θα βοηθήσει τα παιδιά στην ανατροφή τους, θα τα μεγαλώσει...
15 Μαΐου, 2021 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2021 - 15:58

Λύση αντί έκτρωσης έδωσε ο Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:
Λύση αντί έκτρωσης έδωσε ο Πατριάρχης Μόσχας

Μια εναλλακτική για τις γυναίκες που έχουν μείνει έγκυες, αλλά δεν θέλουν να κρατήσουν τα μωρά τους πρότεινε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος, καλώντας τις να μην κάνουν άμβλωση, αλλά να γεννήσουν και να δώσουν τα παιδιά στην Εκκλησία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εκκλησία θα βοηθήσει τα παιδιά στην ανατροφή τους, θα τα μεγαλώσει στους κόλπους της και δεν θα παρεμβαίνει στις συναντήσεις με τη μητέρα.

«Αντιθέτως, θα κάνουμε τα πάντα για να ενισχύσουμε την οικογένεια, ακόμα κι αν είναι μονογονεϊκή. Έχει αξία τόσο ενώπιον του Θεού όσο και για την πατρίδα μας», δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα προς τους συμμετέχοντες του συνεδρίου της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας, που δημοσιεύτηκε στο κανάλι YouTube της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Εκκλησίας, ο αριθμός των αμβλώσεων στη Ρωσία έχει μειωθεί περίπου κατά  το ένα τρίτο τα τελευταία 5 χρόνια. Τα στοιχεία παρουσίασε ο υφυπουργός Υγείας της Ρωσίας, Αλέγκ Σαλαγκάι, ο οποίος διευκρίνισε ότι το 2020 ο συνολικός αριθμός των αμβλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία ήταν περίπου 450.000. Περίπου οι μισές από αυτές έγιναν κατόπιν αιτήματος των γυναικών.

Πηγή: ria.ru
Επιμέλεια-Μετάφραση για το Πρακτορείο Ορθοδοξία: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων