06/10/2020 06/10/2020 Την κατοικία του Ιταλού Πρέσβη στη Ρωσία, Πασκουάλε Τερατσιάνο, επισκέφθηκε χθες 5 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βοόλοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, όπου συναντήθηκε με τους επικεφαλής διπλωματικών αποστολών οκτώ κρατών. Στην εκδήλωση, εκτός από τον κ. Τερατσιάνο παρευρέθηκαν η Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας Ντέπορα Μπρόνερτ, ο Πρέσβης της Γαλλίας...
06 Οκτωβρίου, 2020 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2020 - 9:08

Με διπλωμάτες συναντήθηκε ο Μητρ. Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Με διπλωμάτες συναντήθηκε ο Μητρ. Βολοκολάμσκ

Την κατοικία του Ιταλού Πρέσβη στη Ρωσία, Πασκουάλε Τερατσιάνο, επισκέφθηκε χθες 5 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βοόλοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, όπου συναντήθηκε με τους επικεφαλής διπλωματικών αποστολών οκτώ κρατών.

Στην εκδήλωση, εκτός από τον κ. Τερατσιάνο παρευρέθηκαν η Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας Ντέπορα Μπρόνερτ, ο Πρέσβης της Γαλλίας Πιερ Λουί Λεβί, η Πρέσβης της Ελλάδος Αικατερίνη Νασίκα, ο Πρέσβης της Βουλγαρίας Ατανάς Κράστιν, ο Πρέσβης της Σερβίας Μιροσλάβ Λαζάνσκι, ο Πρέσβης του Λιβάνου Σαούκι Μπου Νάσαρ και ο Πρέσβης της Βραζιλίας Τόβαρ ντα Σίλβα Νούνες.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζητήθηκαν ορισμένα θέματα που κυριαρχούν στη διεθνή ατζέντα και ειδικότερα η κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, η πολιτική κρίση στο Λίβανο, η σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η πανδημία του κορωναϊού.
Απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας μίλησε για τις διαχριστιανικές και διαθρησκευτικές επαφές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχετικά με τη θέση του Πατριαρχείου της Μόσχας σε διάφορα κοινωνικά και δημόσια ζητήματα, ενώ ιδιαίερη αναφορά έκανε στην κατάσταση στην Τουρκία μετά τη μετατροπή του ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων