13/12/2019 13/12/2019 Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Ιλαρίωνας του Βολικολαμάσκ υποδέχτηκε σήμερα τον ανώτατο ινδό διπλωμάτη Δ. Βενκάτσετ Βάρμα στο χώρο του Συνεδριακού Ιδρύματος του Έκτακτου και Πληρεξούσιου Πρέσβη της Ινδίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο γραμματέας εξωτερικών υποθέσεων Sergius Zvonarev. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διεξήχθη...
13 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:27

Με τον Ινδό Πρέσβη συναντήθηκε ο Μητρ. Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Με τον Ινδό Πρέσβη συναντήθηκε ο Μητρ. Βολοκολάμσκ

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Ιλαρίωνας του Βολικολαμάσκ υποδέχτηκε σήμερα τον ανώτατο ινδό διπλωμάτη Δ. Βενκάτσετ Βάρμα στο χώρο του Συνεδριακού Ιδρύματος του Έκτακτου και Πληρεξούσιου Πρέσβη της Ινδίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο γραμματέας εξωτερικών υποθέσεων Sergius Zvonarev.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και ζεστό κλίμα, ο πρόεδρος του ΔΕΚ έθιξε το ζήτημα των σχέσεων μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Ινδίας, το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των δύο λαών και τους διακλαδικούς διαλόγους.

Ο ιεράρχης σημείωσε την αρχαία παρουσία του Χριστιανισμού στο ινδικό έδαφος που συνδέεται με το κήρυγμα του Απόστολου Θωμά. Μοιράστηκε με τον πρεσβευτή την ανησυχία του για την κατάσταση των χριστιανών σε διάφορες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων των διακρίσεών τους στην Ινδία, και εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η χώρα θα δημιουργήσει συνθήκες για την ασφαλή ζωή των θρησκευτικών μειονοτήτων, μεταξύ των οποίων και των χριστιανών.

Μετά από αίτημα του επικεφαλής της ινδικής διπλωματικής αποστολής, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων μίλησε για το Υπουργείο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, την κανονική του επικράτεια, τον τόπο και το ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία, την εκκλησιαστική ανάπτυξη τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, την εργασία με συμπατριώτες που ζούσαν στο εξωτερικό και τη νεολαία.  Μοιράστηκε, επίσης, τις δυσκολίες τις οποίες ο Ορθόδοξος κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα.

Από την πλευρά του, ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί του και να έχουν μια ουσιαστική συζήτηση.

Στο τέλος της συνάντησης, οι συμμετέχοντες της αντάλλαξαν αναμνηστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων