22/05/2024 22/05/2024 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικό είχε λίγο πριν την αναχώρησή του από την Κύπρο ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας.  Κατά τη συνομιλία των δύο Ιεραρχών στο επίκεντρο βρέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα κατάσταση της οικουμενικής Ορθοδοξίας και τρόποι διατήρησης της...
22 Μαΐου, 2024 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2024 - 17:18

Με τον Μητροπολίτη Πάφου Τυχικό συναντήθηκε ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Μόσχα

Διαδώστε:
Με τον Μητροπολίτη Πάφου Τυχικό συναντήθηκε ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Μόσχα

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικό είχε λίγο πριν την αναχώρησή του από την Κύπρο ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας. 

Κατά τη συνομιλία των δύο Ιεραρχών στο επίκεντρο βρέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα κατάσταση της οικουμενικής Ορθοδοξίας και τρόποι διατήρησης της ενότητάς της, αναφέρει το mospat.ru.

Επίσης, εθίγη το θέμα της ποιμαντικής φροντίδας των Ρωσόφωνων Ορθοδόξων πιστών που ζουν στην Κύπρο. Στο τέλος της συνομιλίας οι ιεράρχες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος και η συνοδεία του αναχώρησαν για την πατρίδα τους.

Διαβάστε επίσης: 

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ στην Κύπρο

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού για τον εγκαινιασμό του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Ρωσόφωνων και το συλλείτουργο με τον Βολοκολάμσκ Αντώνιο

Συναντήσεις Βολοκολάμσκ Αντωνίου με Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων