01/07/2021 01/07/2021 Την ευλογία του Θεού ζήτησαν και έλαβαν τα μέλη της Ρωσικής Ολυμπιακής Ομάδας, προτού ταξιδέψουν στο Τόκιο, όπου θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, ο ιερέας Αντρέι Αλεξέγιεφ ως πνευματικός της ομάδας θα συνοδεύσει την Αποστολή, αλλά θα είναι ο μόνος λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία, όπως αποκάλυψε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ρία...
01 Ιουλίου, 2021 - 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2021 - 17:42

Με τον πνευματικό τους οι Ρώσοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδώστε:
Με τον πνευματικό τους οι Ρώσοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Την ευλογία του Θεού ζήτησαν και έλαβαν τα μέλη της Ρωσικής Ολυμπιακής Ομάδας, προτού ταξιδέψουν στο Τόκιο, όπου θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, ο ιερέας Αντρέι Αλεξέγιεφ ως πνευματικός της ομάδας θα συνοδεύσει την Αποστολή, αλλά θα είναι ο μόνος λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία, όπως αποκάλυψε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ρία Νόβοστι» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μούρμανσκ και Μοντσεγκόρσκ κ. Μητροφάνης, πρόεδρος της Πατριαρχικής Επιτροπής Αθλητισμού.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη χθεσινή Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα στην οποία παραβρέθηκε η ρωσική ομάδα πριν από την αναχώρηση της για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Απευθυνόμενος στους αθλητές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μητροφάνης μετέφερε τις ευχές εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλου. Σημείωσε δε ότι η Ρωσική Εκκλησία τους πιστεύει και θα προσευχηθεί για αυτούς, αν και πολλοί ιερείς-εξομολόγοι δεν θα καταφέρουν να τους συνοδεύσουν στην Ολυμπιάδα λόγω κορωνοϊού. «Όλη η χώρα στρέφει το βλέμμα της πάνω σας τώρα, και το χέρι του Θεού απλώνεται πάνω σας, γιατί προσευχηθήκαμε για την επιτυχία σας, για την υγεία σας, την ευημερία σας και την εκπλήρωση όλων των προσδοκιών σας. Το μόνο που ζητάτε είναι ο Κύριος να σας δώσει την απαραίτητη δύναμη για τη νίκη, ώστε να επιδείξετε τις σπουδαιότερες ιδιότητες που έχει ο λαός μας: θάρρος, υπομονή, ευγένεια, γενναιοδωρία απέναντι στον εχθρό. Είθε ο φύλακας άγγελός σας να μην σας αφήσει ποτέ κατά τη διάρκεια αυτών των σημαντικών παγκόσμιων Αγώνων», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Στις 29 Ιουνίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ROC (Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής) ενέκρινε τη σύνθεση της ρωσικής εθνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, η οποία περιελάμβανε 335 αθλητές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου. 

Το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) είχε μειώσει στο μισό την ποινή, που πρότεινε ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) για τη Ρωσία, μετά την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο, αλλά ακόμη κι έτσι η χώρα δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου, το 2022, με τη σημαία της, ούτε και θα ακουστεί ο εθνικός της ύμνος.

Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση του CAS, οι Ρώσοι αθλητές, που δεν είχαν τιμωρηθεί ποτέ για ντόπινγκ, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις, υπό ουδέτερη σημαία. Και έτσι ακριβώς θα πάνε!

Επιμέλεια-Μετάφραση για το ope.gr: Ευγενία Δίτσα

Πηγή: ria.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων