07/06/2022 07/06/2022 Με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάνταρ Λουκασένκο, συναντήθηκε χθες στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας στο Μισνκ ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.  Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας, Μητροπολίτης Μινσκ και Ζασλάβλ κ. Βενιαμίν . Ο κ. Λουκασένκα, μεταξύ  άλλων, μίλησε για την παρακολούθηση από την τηλεόραση των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν...
07 Ιουνίου, 2022 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2022 - 10:48

Με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:
Με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας

Με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάνταρ Λουκασένκο, συναντήθηκε χθες στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας στο Μισνκ ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. 

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας, Μητροπολίτης Μινσκ και Ζασλάβλ κ. Βενιαμίν .

Ο κ. Λουκασένκα, μεταξύ  άλλων, μίλησε για την παρακολούθηση από την τηλεόραση των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Polotsk προς τιμήν της 1030ης επετείου της Ορθοδοξίας στα λευκορωσικά εδάφη. «Ήταν πολύ ωραίο να βλέπω την πομπή. Ήρθε πολύς κόσμος. Επιπλέον και από τη Ρωσία», ανέφερε και τόνισε ότι οι εορτασμοί στο Polotsk είναι σημαντικοί για τον Λευκορωσικό λαό, αφού «η Ορθοδοξία μας ξεκίνησε από εκεί», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας κάλεσε τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να συνεχίσει να έρχεται στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας όποτε αυτός το επιθυμεί.

“Όντας στη Λευκορωσία, νιώθω πάντα ότι είμαι ανάμεσα στους ανθρώπους μου”, τόνισε από την πλευρά του ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος.

Ακολούθησε συνομιλία των δύο πλευρών ενώ μετά το πέρας της συνάντησης ο Πατριάρχης Μόσχας έκανε δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συζητήσεων.

Με πληροφορίες από το patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων