01/06/2023 01/06/2023 Με τον  Υπουργό Παιδείας  της Ρωσίας Sergey Sergeevich Kravtsov συναντήθηκε στις 31 Μαϊου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Πατριαρχικό Οίκο στη Μονή Danilov στη Μόσχα. Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος  του Πατριαρχικού Συμβουλίου Πολιτισμού,  Μητροπολίτης Πσκοβ και Πόρχοβ κ. Τύχωνας. Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη συνεργασία του...
01 Ιουνίου, 2023 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2023 - 16:16

Mε τον Ρώσο Υπουργό Παιδείας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:
Mε τον Ρώσο Υπουργό Παιδείας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας

Με τον  Υπουργό Παιδείας  της Ρωσίας Sergey Sergeevich Kravtsov συναντήθηκε στις 31 Μαϊου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Πατριαρχικό Οίκο στη Μονή Danilov στη Μόσχα.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος  του Πατριαρχικού Συμβουλίου Πολιτισμού,  Μητροπολίτης Πσκοβ και Πόρχοβ κ. Τύχωνας.

Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη συνεργασία του υπουργείου με  το Συνοδικό Τμήμα Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Κατήχησης , καθώς και για τα αποτελέσματα του πρώτου φόρουμ Ορθοδόξων σχολείων στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι Ορθόδοξων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 37 περιοχές της Ρωσίας.

Ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε συγκεκριμένα ότι οι Ρώσοι δάσκαλοι υποστήριξαν τις διατριβές που διατύπωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Τύχωνας κατά τις συνεδριάσεις της Εταιρείας Ρωσικής Λογοτεχνίας το 2016 και το 2019.

«Θα ήθελα να μιλήσω μαζί σας για την κολοσσιαία στήριξη προς τους εκπαιδευτικούς, την κολοσσιαία στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας μας στις θέσεις που κάποτε διατυπώσατε», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Ο Υπουργός παρουσίασε στον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μια νέα έκδοση επιλεγμένων έργων του Ushinsky, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα του Υπουργείου Παιδείας καθώς φέτος συμπληρώνονται 200 ​​χρόνια από τη γέννηση αυτού του εξαιρετικού Ρώσου δασκάλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων