10/06/2022 10/06/2022 Αντιπροσωπεία του Πατριαρχικού Νοσοκομείου «Αλ Χοσν» από τη Συρία έφτασε στη Ρωσία στις 9 Ιουνίου 2022, μετά από πρόσκληση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της κυβέρνησης, για επίσημη επίσκεψη. Αποτελούνταν από δέκα ειδικούς, με επικεφαλής τον διευθυντή του νοσοκομείου, Χαλέντ Γιαζιτζή. Η αντιπροσωπεία του Πατριαρχικού Νοσοκομείου ξεκίνησε το ταξίδι εργασίας της με επίσκεψη στο Κεντρικό...
10 Ιουνίου, 2022 - 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2022 - 17:01

Μέλη του Πατριαρχικού Νοσοκομείου «Αλ Χοσν» από τη Συρία στη Ρωσία

Διαδώστε:
Μέλη του Πατριαρχικού Νοσοκομείου «Αλ Χοσν» από τη Συρία στη Ρωσία

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχικού Νοσοκομείου «Αλ Χοσν» από τη Συρία έφτασε στη Ρωσία στις 9 Ιουνίου 2022, μετά από πρόσκληση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της κυβέρνησης, για επίσημη επίσκεψη. Αποτελούνταν από δέκα ειδικούς, με επικεφαλής τον διευθυντή του νοσοκομείου, Χαλέντ Γιαζιτζή. Η αντιπροσωπεία του Πατριαρχικού Νοσοκομείου ξεκίνησε το ταξίδι εργασίας της με επίσκεψη στο Κεντρικό Κλινικό Νοσοκομείο «Άγιος Αλέξιος, Μητροπολίτης Μόσχας».

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

«Ευχαριστούμε τη ρωσική κυβέρνηση και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Κύριλλο για όλα όσα κάνουν για εμάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Πατριαρχικό Νοσοκομείο σήμερα, για να δούμε τα πάντα με τα μάτια μας και είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία να αποκτήσουμε πολύτιμη εμπειρία», δήλωσε ο Διευθυντής του συριακού νοσοκομείου.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Αλ Χοσν έχουν μεγάλη εμπειρία στην παροχή ιατρικής περίθαλψης σε βαριά τραυματίες. Πείρα στην περίθαλψη τραυματιών απέκτησαν πρόσφατα και οι γιατροί του νοσοκομείου του Αγίου Αλεξίου.

Μέλη της αντιπροσωπείας περιόδευσαν στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης στο ακτινολογικό εργαστήριο, τη χειρουργική μονάδα και τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συναντάμε τους συναδέλφους μας σήμερα. Στην εποχή μας, είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για εμάς η άφιξη μιας αντιπροσωπείας από τη Συρία. Χαιρόμαστε που συναντάμε τον διευθυντή και το προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο είναι και Πατριαρχικό. Σήμερα είχαμε μια ζωντανή συνομιλία. Εξετάσαμε ακτινογραφίες, συζητήσαμε τις τακτικές της χειρουργικής θεραπείας. Το νοσοκομείο μας μοιράστηκε την εμπειρία του, ενώ μας ενδιέφερε πολύ η εμπειρία των Σύρων συναδέλφων μας, συμπεριλαμβανομένης της περίθαλψης τραυματιών. Ανυπομονούμε για περαιτέρω συνεργασία», δήλωσε ο Αλεξέι Ζαρόφ, επικεφαλής ιατρός και διευθυντής του νοσοκομείου «Αγ. Αλέξιος».

Κατά την επίσκεψή τους στη Ρωσία, Σύροι γιατροί θα επισκεφθούν, επίσης, νοσοκομεία στη Μόσχα και στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Το ταξίδι θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία παρέχει στήριξη στο νοσοκομείο Αλ Χοσν. Το 2021 το νοσοκομείο έλαβε νέο ιατρικό εξοπλισμό. Η βοήθεια παρασχέθηκε ως απάντηση στην έκκληση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Θ’ προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο.

Το Νοσοκομείο του Αγίου Αλεξίου είναι το μεγαλύτερο ιατρικό ίδρυμα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πρόκειται για ένα πολυ-επιστημονικό ιατρικό ίδρυμα με 280 κλίνες, που περιθάλπει άτομα από όλες τις περιοχές της Ρωσίας δωρεάν, ανεξαρτήτως θρησκείας.

Επίσης, από τις αρχές Μαρτίου το νοσοκομείο παρέχει ιατρική βοήθεια σε πρόσφυγες από τη Μαριούπολη.

Το Πατριαρχικό Νοσοκομείο Αλ Χοσν είναι ένα νοσοκομείο στη Συρία, που διευθύνεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιόχειας. Βρίσκεται δυτικά της πόλης Χομς, στη λεγόμενη χριστιανική κοιλάδα και παρέχει ιατρική περίθαλψη σε περισσότερους από 400.000 ανθρώπους που ζουν εκεί. Το νοσοκομείο παρέχει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών και διαγνωστικών υπηρεσιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων