24/10/2019 24/10/2019 Επιμνημόσυνη δέηση για παιδιά που έχασαν την ζωή τους πριν προλάβουν να βαπτιστούν πραγματοποιήθηκε σε εκκλησίες της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και του Μπαρναούλ, μετά από αίτημα του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Light in Hands», το οποίο βοηθά τους γονείς που έχασαν το μωρό τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό. Σύμφωνα με τα...
24 Οκτωβρίου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2019 - 16:06

Μια δέηση για τα αβάπτιστα παιδιά

Διαδώστε:
Μια δέηση για τα αβάπτιστα παιδιά

Επιμνημόσυνη δέηση για παιδιά που έχασαν την ζωή τους πριν προλάβουν να βαπτιστούν πραγματοποιήθηκε σε εκκλησίες της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και του Μπαρναούλ, μετά από αίτημα του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Light in Hands», το οποίο βοηθά τους γονείς που έχασαν το μωρό τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στη Ρωσία μία στις πέντε εγκυμοσύνες τελειώνει με το θάνατο του παιδιού στα αρχικά στάδια, τον τοκετό ή το πρώτο έτος της ζωής.

Και για πολλούς πιστούς γονείς, είναι σημαντικό να πραγματοποιούν δεήσεις για τα μωρά αυτά, που δεν μπόρεσαν να τα βαφτίσουν.

Για πολλά χρόνια για τα παιδιά αυτά προσεύχονταν μόνο στο σπίτι, ωστόσο το περασμένο έτος η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να κηδεύουν τα αβάπτιστα νήπια.

Όπως αναφέρουν μέλη της οργάνωσης, η υποστήριξη της εκκλησίας και η αναγνώριση ότι τα νεκρά παιδιά δεν παραμένουν χωρίς τη χάρη του Κυρίου είναι πολύ σημαντικό για τους γονείς και έχει ένα τεράστιο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων