29/01/2020 29/01/2020 Την πρώτη στη Ρωσία έκθεση για την ιστορία των Πατριαρχών, θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί και να απολαύσει πλήθος ανθρώπων στην Αγία Πετρούπολη. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Πατριάρχες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας: από τον Ιώβ μέχρι τον Κύριλλο», η οποία είναι αφιερωμένη στην ιστορία των Πατριαρχών της Ρωσίας. Η...
29 Ιανουαρίου, 2020 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2020 - 18:08

Η πρώτη Έκθεση στη Ρωσία για την Ιστορία των Πατριαρχών

Διαδώστε:
Η πρώτη Έκθεση στη Ρωσία για την Ιστορία των Πατριαρχών

Την πρώτη στη Ρωσία έκθεση για την ιστορία των Πατριαρχών, θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί και να απολαύσει πλήθος ανθρώπων στην Αγία Πετρούπολη.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Πατριάρχες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας: από τον Ιώβ μέχρι τον Κύριλλο», η οποία είναι αφιερωμένη στην ιστορία των Πατριαρχών της Ρωσίας.

Η διοργανώτρια της έκθεσης Λιουμπόφ Μουσιένκο είπε: “Είναι η πρώτη έκθεση, αφιερωμένη σε αυτό το θέμα, και μάλιστα η πρώτη έκθεση για την ιστορία των Πατριαρχών της Ρωσίας εν γένει: δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο”.

Στην έκθεση εκτίθενται 120 αντικείμενα, πολλά εκ των οποίων πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, π.χ. δύο σετ από άμφια του Πατριάρχη κ.κ. Κυρίλλου. Μερικά κειμήλια είναι πολύ σπάνια, π.χ. της εποχής του Πατριάρχη κ.κ. Νίκονος (1652-1666), του Πατριάρχη Ιωσήφ Β’ (1667-1672) κ.α., είναι λειτουργικά βιβλία των Πατριαρχών του 17ου αι., φυλλάδια για τη ζωή των Προκαθήμενων της Ρωσικής Εκκλησίας 17ου — 18ου αι. κ.ά. Επίσης ανάμεσα στα εκθέματα υπάρχουν εκκλησιαστικά βραβεία και παράσημα. Η έκθεση αφιερώνεται στα 11 χρόνια της ενθρόνισης του Πατριάρχη κ.κ. Κυρίλλου και θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 30 Απριλίου 2020.

Η ιστορία των Πατριαρχών στη Ρωσία ξεκινάει το 1589, όταν η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πήρε τον Τόμο από την Κωνσταντινούπολη. Έως τότε η Ρωσική Εκκλησία ήταν Μητρόπολη και διοικούνταν από το Φανάρι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων