10/09/2020 10/09/2020 Μεταξύ των κοινωνικο-εκκλησιαστικών έργων της Μαρίας είναι το μοναδικό καλλιτεχνικό κτήμα για τα άτομα με αναπηρία, με την επωνυμία «Νέες ακτές». Μητέρα 17 παιδιών, επικεφαλής των κοινωνικο-εκκλησιαστικών έργων “Συνοικία Λουί”, “το Σπίτι της Βερόνικα”, “Νέες ακτές”, επικεφαλής παροχής βοήθειας σε ανθρώπους με αναπηρίες της Κεντρικής Επισκοπής Πένζα και πρεσβυτέρα, η Μαρία Λιβόβα-Μπέλοβα αναδείχθηκε νικήτρια του...
10 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2020 - 17:21

Μια πρεσβυτέρα με έργο για ΑΜΕΑ στους «Leader της Ρωσίας»

Διαδώστε:
Μια πρεσβυτέρα με έργο για ΑΜΕΑ στους «Leader της Ρωσίας»

Μεταξύ των κοινωνικο-εκκλησιαστικών έργων της Μαρίας είναι το μοναδικό καλλιτεχνικό κτήμα για τα άτομα με αναπηρία, με την επωνυμία «Νέες ακτές».

Μητέρα 17 παιδιών, επικεφαλής των κοινωνικο-εκκλησιαστικών έργων “Συνοικία Λουί”, “το Σπίτι της Βερόνικα”, “Νέες ακτές”, επικεφαλής παροχής βοήθειας σε ανθρώπους με αναπηρίες της Κεντρικής Επισκοπής Πένζα και πρεσβυτέρα, η Μαρία Λιβόβα-Μπέλοβα αναδείχθηκε νικήτρια του πανρωσικού διαγωνισμού «Οι leader της Ρωσίας» («Лидеры России») στις 8 Σεπτεμβρίου.

Με τους συμμετέχοντες συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο πρόεδρος της Κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Σε βιντεοκλήση με τον πρόεδρο της Ρωσίας για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού η Μαρία μίλησε για τις κοινωνικά έργα, για την οικογένειά της και την κατασκευή του καλλιτεχνικού κτήματος «Νέες ακτές».

«Δώδεκα χρόνια ασχολούμαι με τη φιλανθρωπία, και σήμερα μιλάω για ένα ασυνήθιστο θέμα: για παιδιά με αναπηρίες που ενηλικιώθηκαν σε ιδρύματα», – είπε η Μαρία στον πρόεδρο Πούτιν. «Συμβαίνει συχνά αυτά τα παιδιά να καταλήγουν σε γηροκομεία και ψυχο-νευρολογικά οικοτροφεία/ιδρύματα. Δεν θα πρέπει, τώρα, να πω, πως είναι για ένα νεαρό άτομο με πολλές φιλοδοξίες να βρίσκεται σε μια κατάσταση σχεδόν χωρίς προοπτικές. Γι’ αυτό το λόγο η ομάδα μου χτίζει σπίτια, όπου με την υποστήριξη επαγγελματιών αυτά τα παιδιά μπορούν να ζήσουν, να σπουδάσουν και να εργαστούν. Τώρα υπάρχει ήδη ολόκληρη τεχνολογία και με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας προσπαθούμε να την παρουσιάσουμε και να την εφαρμόσουμε σε όλη τη Ρωσία. Αλλά όταν με καλούν στο τηλέφωνο διευθυντές ορφανοτροφείων και ζητούν να πάρουμε τα υπέροχα παιδιά τους, καταλαβαίνω ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε την Μαρία για το έργο της  και υποστήριξε την πρωτοβουλία: «Έχετε ήδη νικήσει, αλλά δεν είναι ούτε η μόνη ούτε η τελευταία νίκη σας. Ειλικρινά σας εύχομαι νίκες στο μέλλον, και σε όλες τις κατευθύνσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για εσάς», – είπε ο αρχηγός του κράτους.

Σημειώνεται ότι και οι 106 νικητές του τελικού σταδίου του διαγωνισμού «Ηγέτες της Ρωσίας» λαμβάνουν ερευνητική επιχορήγηση ύψους 1 εκατ. ρουβλίων και την δυνατότητα δωρεάν συμβουλευτικής ενός εκ των συμβούλων του έργου.

«Γνωρίζω ότι μετά τη νίκη στο διαγωνισμό το προσωπικό μου επίπεδο ευθύνης έχει αυξηθεί. Πρέπει να μελετήσω και να μάθω, να βρω χρόνο για την βελτίωση των προσωπικών μου ικανοτήτων στην οργάνωση της διαχείρισης της διαδικασίας», – σχολίασε η Μαρία. «Για μένα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού είναι η προκαταβολή πάνω στην οποία πρέπει να εργαστώ».

Η κατασκευή του έργου για τις «Νέες ακτές» ξεκίνησε το 2018. Τώρα στα τρία σπίτια, που έχουν ήδη χτιστεί, ζουν 50 άτομα από 11 περιοχές, ενώ στο κτήμα θα κατασκευαστούν 12 σπίτια για άλλα 120 άτομα. Το έργο έχει ως στόχο να γίνει το ομοσπονδιακό «μαξιλάρι» για την ανάπτυξη σύγχρονων εξειδικευμένων πρακτικών και τεχνολογιών, κέντρο άτυπης εκπαίδευσης, επικοινωνίας και  ανταλλαγής εμπειριών.

Τον Νοέμβριο του 2014, με την υποστήριξη της Κεντρικής Επισκοπής της Πένζα, η Μαρία άνοιξε το πρόγραμμα για τους ανθρώπους με αμαξίδια «Συνοικία Λουί» και το 2016 «το Σπίτι της Βερόνικα», που είναι ξενώνας για νέους ανθρώπους με σοβαρή αναπηρία. Σε αυτά προσφέρονται εργασίες σε τυπογραφείο, εργαστήριο αγγειοπλαστικής, καθώς και σε καφέ.

Η Μαρία και ο σύζυγος της – ιερέας Παύλος Κόγκελμαν έχουν 17 παιδιά: 5 δικά τους, 4 υιοθετημένα και 8 υπό κηδεμονία.

Πηγή: www.diaconia.ru

Επιμέλεια-μετάφραση για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Καραντίνα στη Θεολογική Ακαδημία Αγ. Πετρούπολης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων