16/05/2019 16/05/2019 Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκαν στο Αικατερίνμπουργκ της Ρωσίας, οι διαδηλώσεις ακτιβιστών που διαμαρτύρονται για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης. Η τοπική Μητρόπολη, αλλά και το Πατριαρχείο Μόσχας, καλούν σε προσευχή στο σημείο όπου βρίσκεται το εργοτάξιο και συστήνουν ηρεμία και ειρήνη. Τονίζουν δε ότι η ανέγερση του ναού, είναι απαραίτητη για...
16 Μαΐου, 2019 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2019 - 8:58

Μια προσευχή για την Αγία Αικατερίνη στη Ρωσία

Διαδώστε:
Μια προσευχή για την Αγία Αικατερίνη στη Ρωσία

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκαν στο Αικατερίνμπουργκ της Ρωσίας, οι διαδηλώσεις ακτιβιστών που διαμαρτύρονται για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης.

Η τοπική Μητρόπολη, αλλά και το Πατριαρχείο Μόσχας, καλούν σε προσευχή στο σημείο όπου βρίσκεται το εργοτάξιο και συστήνουν ηρεμία και ειρήνη.

Τονίζουν δε ότι η ανέγερση του ναού, είναι απαραίτητη για τους πιστούς διότι επί Σοβιετικής Ένωσης πολλοί ναοί καταστράφηκαν.

«Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία νομική ή λογική αιτία για να σταματήσει η κατασκευή. Η νομική διαδικασία έχει εγκριθεί λεπτομερώς και έχει περάσει όλα τα στάδια και τις απαραίτητες άδειες», δήλωσε ο Μαξίμ Μινιαίλο, επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της τοπικής Εκκλησίας.

Οι ακτιβιστές έχουν προαναγγείλει συνέχιση των κινητοποιήσεων.

«Το να χτίζεις μια εκκλησία είναι καλό πράγμα, όμως δεν μπορείς να ξεκινάς ένα καλό πράγμα με ψέματα και βία, γι’ αυτό είμαι αντίθετος. Είμαι αντίθετος με την περιφρονητική στάση απέναντι στους κατοίκους της πόλης. Αγνοούν την άποψή τους και τους στερούν ένα χώρο πρασίνου και ανάπαυσης», είπε ένας ακτιβιστής.

Μητρόπολη θεωρεί απαράδεκτη την υποκίνηση της πολιτικής αντιπολίτευσης κατά της κατασκευής του καθεδρικού ναού και ζητεί τη διατήρηση της ειρήνης και της ενότητας.

Τι μπορεί ένας ορθόδοξος άνθρωπος να απαντήσει στις επιθέσεις, τις συκοφαντίες και την επιθετικότητα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας; Με λύπη και συμπάθεια να αντιληφθούμε τι συμβαίνει και να ενισχύσουμε τις προσευχές για τους γείτονές τους.

“Καλούμε όλους την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 19.00, ώστε να προσευχηθούμε για την ειρήνη και την αρμονία στην κοινωνία μας,  στο εργοτάξιο του ναού” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

“Εμείς, οι κάτοικοι της πόλης και της περιοχής, βρισκόμαστε στο κατώφλι ενός ιστορικού γεγονότος που θα παραμείνει στην αιωνιότητα – την αναδημιουργία της κύριας εκκλησίας από την οποία ξεκίνησε η πόλη – του καθεδρικού ναού της Αγίας Αικατερίνης. Μόνο με τη δημιουργία, τις καλές πράξεις και τις σκέψεις μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας ευγενέστερη και πιο όμορφη, να καλλιεργούμε τα παιδιά μας με αγάπη και αμοιβαία κατανόηση, να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο” τονίζεται και προστίθεται ότι οι εργασίες που άρχισαν για την κατασκευή του καθεδρικού ναού της Αγίας Αικατερίνης διεξάγονται αυστηρά σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων