18/10/2020 18/10/2020 Στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία την περίοδο των περιορισμών και των μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού υπάρχει μία και μοναδική απαίτηση στους γιατρούς: “Μην στερείτε από τον άνθρωπο την τελευταία του παρηγοριά”. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων απευθύνθηκε στους προϊσταμένους των ιατρικών ιδρυμάτων, όπου...
18 Οκτωβρίου, 2020 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2020 - 10:16

“Μην στερείτε από τον άνθρωπο την τελευταία του παρηγοριά”

Διαδώστε:
“Μην στερείτε από τον άνθρωπο την τελευταία του παρηγοριά”

Στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία την περίοδο των περιορισμών και των μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού υπάρχει μία και μοναδική απαίτηση στους γιατρούς: “Μην στερείτε από τον άνθρωπο την τελευταία του παρηγοριά”.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων απευθύνθηκε στους προϊσταμένους των ιατρικών ιδρυμάτων, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό, κάνωντας έκκληση να μην εμποδίζουν τους ιερείς να επισκέφτονται τους αρρώστους και τόνισε ότι αυτή η πράξη έχει ζωτική σημασία.

Υπογράμμισε ότι ένας άνθρωπος που είναι άρρωστος ή προετοιμάζεται να φύγει από τη ζωή, “έχει πολύ μεγάλη ανάγκη της παρουσίας της Εκκλησίας και του ιερέα δίπλα του”.

“Όταν καλούν τον ιερέα, παρακαλώ να αφήνετε τον ιερέα να έρθει”, είπε ο Μητροπολίτης στο πρόγραμμα του καναλιού Russia 24.

Ο Μητροπολίτης κατέληξε ότι δεν πρέπει να στερούμε από έναν άρρωστο άνθρωπο τη δυνατότητα να λάβει την πνευματική παρηγοριά και σημείωσε:  “Δεν πρέπει να στερούμε από έναν ετοιμοθάνατο να στερούμε την τελευταία του επιθυμία”.

 

Απόδοση από τα ρωσικά – Πρακτορείο Ορθοδοξία – Ιρίνα Τρεσαρούκοβα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων