27/05/2019 27/05/2019 Η κατάσταση με την κατασκευή της εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης στο Αικατερίνγκμπουργκ είναι μια πρόκληση, δήλωσε o Μητροπολίτης Αικατεριμβούργου και Βερχοτούρας, κ. Κύριλλος. “Η Εκκλησία αντιμετωπίζει τώρα μια πρόκληση. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε με αφορμή το χτίσιμο της εκκλησίας, θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο χύθηκε το αίμα των Αυτοκρατόρων Μαρτύρων πριν από 100 χρόνια”...
27 Μαΐου, 2019 - 13:27

Μητρ. Αικατεριμβούργου: Οι μεγάλες προκλήσεις του νέου ναού

Διαδώστε:
Μητρ. Αικατεριμβούργου: Οι μεγάλες προκλήσεις του νέου ναού

Η κατάσταση με την κατασκευή της εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης στο Αικατερίνγκμπουργκ είναι μια πρόκληση, δήλωσε o Μητροπολίτης Αικατεριμβούργου και Βερχοτούρας, κ. Κύριλλος.

“Η Εκκλησία αντιμετωπίζει τώρα μια πρόκληση. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε με αφορμή το χτίσιμο της εκκλησίας, θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο χύθηκε το αίμα των Αυτοκρατόρων Μαρτύρων πριν από 100 χρόνια” δήλωσε ο Σεβασμιώτατος, προσθέτοντας ότι στην ανέγερση του ναού αντιτίθενται “οι αδερφοί μας που δεν έχουν πίστη”.

Οι μαζικές διαμαρτυρίες κατά της κατασκευής της εκκλησίας στο πάρκο στο κέντρο της πόλης ξεκίνησαν στις 13 Μαΐου.

Σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Κέντρο Έρευνας της Ρωσικής Δημόσιας Γνώμης (VCIOM) δείχνει ότι το 74% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι το πάρκο είναι ένα καλό μέρος για να χτιστεί η εκκλησία. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν λάβει 8.200 προτάσεις από κατοίκους της πόλης για νέες πιθανές τοποθεσίες, όπου θα μπορούσε να χτιστεί η νέα εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων