14/03/2019 14/03/2019 Με το πρόεδρο της Εταιρείας Φιλίας Σλοβενίας-Ρωσίας Σάσα Γκερζίνα, συναντήθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων. Ο κ. Γκερζίνα συνοδευόταν από τον αναπληρωτή Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σλοβενίας στη Μόσχα και τον αντιπρόεδρο της εταιρίας σλοβενορωσικής φιλίας. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων και σημείωσε τη γόνιμη συνεργασία της Πρεσβείας της...
14 Μαρτίου, 2019 - 8:13

Μητρ. Ιλαρίων: Ενίσχυση της συνεργασίας με Σλοβενία

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Ενίσχυση της συνεργασίας με Σλοβενία

Με το πρόεδρο της Εταιρείας Φιλίας Σλοβενίας-Ρωσίας Σάσα Γκερζίνα, συναντήθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων. Ο κ. Γκερζίνα συνοδευόταν από τον αναπληρωτή Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σλοβενίας στη Μόσχα και τον αντιπρόεδρο της εταιρίας σλοβενορωσικής φιλίας.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων και σημείωσε τη γόνιμη συνεργασία της Πρεσβείας της Σλοβενίας στη Ρωσία και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία αναπτύσσεται ενεργά τα τελευταία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της Σλοβενίας στον πνευματικό και πολιτιστικό τομέα, αλλά και οι προοπτικές των σχέσεων με την Καθολική Εκκλησία της Σλοβενίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων