22/05/2019 22/05/2019 Στο θέμα της αυτοκτονίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων, σε συνέντευξή του στο κανάλι “Ρωσία-24” “Οποιαδήποτε δολοφονία, από χριστιανική άποψη, είναι αμαρτία: είτε πρόκειται για τη δολοφονία του εμβρύου στη μήτρα, είτε πρόκειται για τη δολοφονία ενός ατόμου που έχει ήδη γεννηθεί,...
22 Μαΐου, 2019 - 8:51

Μητρ. Ιλαρίων: Γιατί η αυτοκτονία θεωρείται αμαρτία;

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Γιατί η αυτοκτονία θεωρείται αμαρτία;

Στο θέμα της αυτοκτονίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων, σε συνέντευξή του στο κανάλι “Ρωσία-24”

“Οποιαδήποτε δολοφονία, από χριστιανική άποψη, είναι αμαρτία: είτε πρόκειται για τη δολοφονία του εμβρύου στη μήτρα, είτε πρόκειται για τη δολοφονία ενός ατόμου που έχει ήδη γεννηθεί, ανεξαρτήτως ηλικίας, είτε πρόκειται για άνθρωπο που σκοτώνει τον εαυτό του” υπογράμμισε και πρόσθεσε:
“Η αυτοκτονία είναι ο καρπός της απιστίας και του εγωισμού. Ένα άτομο που σκοτώνει τον εαυτό του δεν πιστεύει ότι ο Θεός μπορεί να τον βοηθήσει, και το πιο σημαντικό, δεν πιστεύει ότι υπάρχει μια διαφορετική ζωή πέρα ​​από το κατώφλι του θανάτου. Και, προφανώς, δεν ενδιαφέρεται για το τι είδους ζωή θα είναι, επειδή ολόκληρη η γήινη ζωή ενός ατόμου είναι μια προετοιμασία για τη μελλοντική ζωή. Μια αυτοκτονία στερεί από ένα άτομο την ευκαιρία να μετανοήσει”.

“Γιατί η αυτοκτονία είναι ο καρπός του εγωισμού; Γιατί όταν κάποιος αυτοκτονεί δεν σκέφτεται τους άλλους ανθρώπους, το γεγονός ότι μπορεί να προκαλέσει αφόρητο πόνο”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων