13/02/2019 13/02/2019 Η εκκλησία δεν είναι ένα γραφείο τελετών, είναι μια ζωντανή και δυναμική κοινότητα, δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Εκκλησία και Κόσμος» στο κανάλι «Russia-24» ο Πρόεδρος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Πατριαρχείου της Μόσχας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας. “Στην προσπάθεια επικοινωνίας μας με το κράτος προτιμούμε να κάνουμε το διάλογο, αν υπάρχει...
13 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2019 - 10:38

Μητρ. Ιλαρίων: Η εκκλησία δεν είναι γραφείο κηδειών

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Η εκκλησία δεν είναι γραφείο κηδειών

Η εκκλησία δεν είναι ένα γραφείο τελετών, είναι μια ζωντανή και δυναμική κοινότητα, δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Εκκλησία και Κόσμος» στο κανάλι «Russia-24» ο Πρόεδρος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Πατριαρχείου της Μόσχας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

“Στην προσπάθεια επικοινωνίας μας με το κράτος προτιμούμε να κάνουμε το διάλογο, αν υπάρχει δυνατότητα να πετύχουμε το αποτέλεσμα μέσω διαλόγου. Κι αν δεν το καταφέρνουμε, εκφράζουμε την άποψή μας δημοσίως. Έτσι ο Πατριάρχης κάθε χρόνο μιλά στην Βουλή και θέτει ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας”.

“Ο Πατριάρχης συνέχεια υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία πρέπει να υπάρχει εκεί που ζουν οι άνθρωποι. Κι αν αυτό γίνεται στο διαδίκτυο, εκεί πρέπει να δραστηριοποιείται και η Εκκλησία. Γι’αυτό η Εκκλησία μας υπάρχει στα κοινωνικά δίκτυα και δίνει τη δυνατότητα να ακούσουν τη φωνή της όσοι θέλουν να το κάνουν. Τα κοινωνικά δίκτυα παρέχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας, και αν ένας ιερέας ή λαϊκός βρεθεί σε αυτό το περιβάλλον, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε όσα λέει” υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και υπενθυμίζει ότι για το λόγο αυτό το πατριαρχείο Μόσχας έφτιαξε οδηγίες επικοινωνίας στο διαδίκτυο.

“Σχεδόν κάθε Μητρόπολη έχει τη δική της ιστοσελίδα, η οποία προορίζεται για εκκλησιαστικό κοινό ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρόσφατα επίσης δημιουργήσαμε μια πύλη  την “Ιησούς”, όπου σε μικρά σποτ μιλάμε για διάφορες προσωπικότητες ή και τη Βίβλο.

“Προσπαθούμε να δώσουμε δυνατότητα στους ανθρώπους να καταλάβουν ότι η Εκκλησία δεν είναι μια εξωτική κοινότητα με ρασοφόρους, δεν είναι ένα γραφείο τελετών, βαφτίσεων και γάμων, αλλά είναι μια ζωντανή και δυναμική κοινότητα, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος” καταλήγει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων