01/07/2019 01/07/2019 Την έντονη αντίδρασή της στην απόφαση της κυβέρνησης της Λετονίας για την ιθαγένεια των Επισκόπων, εκφράζει η Εκκλησία της Ρωσίας. Η Βουλή της Λετονίας ενέκρινε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι επίσκοποι της Λετονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πρέπει να είναι οι πολίτες της χώρας. “Ένας πολίτης οποιουδήποτε κράτους μπορεί να γίνει Πατριάρχης στη χώρα μας και...
01 Ιουλίου, 2019 - 14:24

Μητρ. Ιλαρίων: Η κυβέρνηση της Λετονίας παρεμβαίνει στην Εκκλησία

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Η κυβέρνηση της Λετονίας παρεμβαίνει στην Εκκλησία

Την έντονη αντίδρασή της στην απόφαση της κυβέρνησης της Λετονίας για την ιθαγένεια των Επισκόπων, εκφράζει η Εκκλησία της Ρωσίας. Η Βουλή της Λετονίας ενέκρινε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι επίσκοποι της Λετονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πρέπει να είναι οι πολίτες της χώρας.
“Ένας πολίτης οποιουδήποτε κράτους μπορεί να γίνει Πατριάρχης στη χώρα μας και δεν πιστεύω ότι το κράτος μπορεί να παρεμβαίνει στην εσωτερική ζωή της Εκκλησίας και να υπαγορεύει ποιος μπορεί να γίνει ο επικεφαλής της Εκκλησίας, ο επίσκοπος ή ο ιερέας” δήλωσε ο Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24 (VGTRK).
“Αυτό είναι απολύτως αδύνατο στις περισσότερες δυτικές χώρες, ωστόσο είναι η πραγματικότητα στη Λετονία”, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Λετονίας τελεί υπό την σκέπη της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Πολιτικοί αναλυτές της χώρας, τονίζουν ότι η διάταξη αυτή στοχεύει στην ανεξαρτητοποίηση της εκκλησίας από την Μόσχα, ώστε να λειτουργεί με σχετική αυτονομία.

Ο νόμος θα ισχύει για τον Προκαθήμενο, για Μητροπολίτες, Αρχιεπισκόπους και Επισκόπους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων