18/02/2019 18/02/2019 Την Κυριακή του Τελώνη και του Φαρισαίου ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της εικόνας “Όλων των Θλιβόμενων η Χαρά”. Μετά τη Λειτουργία ο ιεράρχης απηύθυνε το λόγο στους πιστούς, στους οποίους είπε τα εξής: “Κάθε φορά που ερχόμαστε στον ναό, προσευχόμαστε δυνατά, κι όταν μένουμε μόνοι, προσευχόμαστε όπως...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2019 - 15:09

Η προσευχή αντικατοπτρίζει την πνευματική κατάσταση του ανθρώπου

Διαδώστε:
Η προσευχή αντικατοπτρίζει την πνευματική κατάσταση του ανθρώπου

Την Κυριακή του Τελώνη και του Φαρισαίου ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της εικόνας “Όλων των Θλιβόμενων η Χαρά”.

Μετά τη Λειτουργία ο ιεράρχης απηύθυνε το λόγο στους πιστούς, στους οποίους είπε τα εξής: “Κάθε φορά που ερχόμαστε στον ναό, προσευχόμαστε δυνατά, κι όταν μένουμε μόνοι, προσευχόμαστε όπως μπορούμε. Στο Θεό φτάνουν όλες οι προσευχές, και σιωπηρές και δυνατές. Πρέπει όμως να φτάνουμε στην προσευχή με κατάλληλη κατάσταση της καρδιάς και της ψυχής χωρίς να το αισθανόμαστε σαν υποχρέωση, αλλά να έχουμε την προσευχή ως χαρούμενη στιγμή επικοινωνίας με τον Κύριο”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων