15/03/2019 15/03/2019 “Σήμερα ολοκληρώσαμε την ανάγνωση του Μεγάλου Κανόνα της Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα της Κρήτης, που κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ημερών μας υπενθύμισε τους διάφορους ήρωες της Παλαιάς και της Νέας Διαθήκης” ανέφερε στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, μετά το Μεγάλο Απόδειπνο χθες Πέμπτη...
15 Μαρτίου, 2019 - 10:30

Μητρ. Ιλαρίων: Η Βασιλεία των Ουρανών στη Γη

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Η Βασιλεία των Ουρανών στη Γη

“Σήμερα ολοκληρώσαμε την ανάγνωση του Μεγάλου Κανόνα της Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα της Κρήτης, που κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ημερών μας υπενθύμισε τους διάφορους ήρωες της Παλαιάς και της Νέας Διαθήκης” ανέφερε στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, μετά το Μεγάλο Απόδειπνο χθες Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Και συνέχισε: “Σήμερα θα ήθελα να πω λίγα λόγια για ένα άτομο που έχει μια πολύ ιδιαίτερη σημασία για την ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης. Το όνομά του είναι ο Μωυσής και η ιστορία του αρχίζει σε μια εποχή που ο λαός του Ισραήλ υποδουλώθηκε από τους Αιγυπτίους” περιγράφοντας την ιστορία του Μωυσή.

Και καταλήγει λέγοντας: “Ας ζητήσουμε από τον Κύριο να κάνει αισθητή την παρουσία Του στη ζωή μας, να μην αφήσει την ποτέ το μυαλό και την καρδιά μας. Και δεν θα περιπλανηθούμε στην έρημο εν αναμονή της Γης της Επαγγελίας, αλλά θα ζήσουμε σε αυτή τη γη, θα απολαύσουμε τα οφέλη της και θα προσευχόμαστε στον Κύριο να μας χαρίσει την Βασιλεία των Ουρανών, όχι μετά θάνατον αλλά από την ζωή μας στη Γη”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων