03/06/2019 03/06/2019 Η Ρωσία, η Ουκρανία και η Λευκορωσία αποτελούν έναν ενιαίο πνευματικό χώρο πλαισιωμένο από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων σε διάσκεψη με θέμα “Ρωσία – Ουκρανία – Λευκορωσία: Κοινός Πολιτιστικός Χώρος” “Ήδη από τον 10ο αιώνα, τα δίπτυχα της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης μνημονεύουν για...
03 Ιουνίου, 2019 - 8:03

Μητρ. Ιλαρίων: Μόσχα, Κίεβο και Μινσκ αποτελούν “έναν χώρο”

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Μόσχα, Κίεβο και Μινσκ αποτελούν “έναν χώρο”

Η Ρωσία, η Ουκρανία και η Λευκορωσία αποτελούν έναν ενιαίο πνευματικό χώρο πλαισιωμένο από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων σε διάσκεψη με θέμα “Ρωσία – Ουκρανία – Λευκορωσία: Κοινός Πολιτιστικός Χώρος”

“Ήδη από τον 10ο αιώνα, τα δίπτυχα της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης μνημονεύουν για πρώτη φορά τη Μητρόπολη των Ρώσων” τόνισε και πρόσθεσε: “Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, η Ρωσική Εκκλησία πέρασε πολλές δοκιμασίες, αλλά κατόρθωσε να διατηρήσει την ενότητά της”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων