12/03/2019 12/03/2019 Στις 11 Μαρτίου στη Μόσχα πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας τέλεσε τον Εσπερινό με το ανάγνωσμα του Μεγάλου Κανόνα Αγίου Ανδρέα Κρήτης. Στο κήρυγμά του προς τους  πιστούς,  μίλησε για τη σημασία που έχει ο Μεγάλος Κανών,  σχολιάζοντας και ερμηνεύοντας τα επιμέρους στοιχεία του. Ιδιαίτερα τόνισε...
12 Μαρτίου, 2019 - 11:13

Mητρ. Ιλαρίων: Να απαρνηθούμε τα αμαρτωλά πάθη

Διαδώστε:
Mητρ. Ιλαρίων: Να απαρνηθούμε τα αμαρτωλά πάθη

Στις 11 Μαρτίου στη Μόσχα πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας τέλεσε τον Εσπερινό με το ανάγνωσμα του Μεγάλου Κανόνα Αγίου Ανδρέα Κρήτης. Στο κήρυγμά του προς τους  πιστούς,  μίλησε για τη σημασία που έχει ο Μεγάλος Κανών,  σχολιάζοντας και ερμηνεύοντας τα επιμέρους στοιχεία του.

Ιδιαίτερα τόνισε ότι πρέπει να μιμούμαστε τις καλοσύνες των δικαίων και να αποφεύγουμε τις αμαρτίες των αδίκων, για τους οποίους διαβάζουμε στην Παλαιά Διαθήκη.

Η Τεσσαρακοστή, είπε ο Μητροπολίτης κ. Ιλαριωνας, είναι περίοδος κατά την οποία  καλούμαστε να ανοίξουμε εκ έου την Παλαιά Διαθήκη για τον εαυτό μας. Ας χρησιμοποιήσουμε αυτές τις έξι εβδομάδες της Μεγάλης Νηστείας για να διαβάσουμε όσα δεν έχουμε ακόμα διαβάσει στην Παλαιά Διαθήκη, και να ξαναδιαβάσουμε τα ήδη γνωστά. Να τα διαβάσουμε με σχόλια των Αγίων Πατέρων και συγχρονων θεολόγων για να κατανοήσουμε καλύτερα τι σημασία του κάθε επεισοδίου. Η Βίβλος είναι μια συλλογή που γράφτηκε σε διάφορες εποχές, αλλά όλα τα μέρη της αναγνωρίζονται από την Εκκλησία και ποτέ δε θα χάσουν το νόημά τους. Το πιο βασικό είναι να μαθάινουμε να ψάχνουμε και να βρίσκουμε αυτό το νόημα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων