01/07/2019 01/07/2019 Η έλλειψη «του ηθικού στοιχείου» στους νέους μπορεί να καλυφτεί με τη μελέτη κειμένων πνευματικού χαρακτήρα στο σχολείο, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας,  Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων μιλώντας στο κανάλι «Russia 24». Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι παρατηρείται μεγάλη έλλειψη θρησκευτικών κειμένων στο σχολικό πρόγραμμα. «Αν οι μαθητές μας μελετούν...
01 Ιουλίου, 2019 - 13:15

Μητρ. Ιλαρίων: Να διδάσκονται εκκλησιαστικά κείμενα στο σχολείο

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Να διδάσκονται εκκλησιαστικά κείμενα στο σχολείο

Η έλλειψη «του ηθικού στοιχείου» στους νέους μπορεί να καλυφτεί με τη μελέτη κειμένων πνευματικού χαρακτήρα στο σχολείο, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας,  Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων μιλώντας στο κανάλι «Russia 24».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι παρατηρείται μεγάλη έλλειψη θρησκευτικών κειμένων στο σχολικό πρόγραμμα.

«Αν οι μαθητές μας μελετούν την «Εκστρατεία του Ίγκορ”, τον «Γκιλγκαμές», γιατί άραγε στα πλαίσια του προγράμματος λογοτεχνίας δεν μπορούν να μελετήσουν την ίδια τη Βίβλο, την Τόρα και το Κοράνι;» είπε.

Κατά την γνώμη του Μητροπολίτη όλα τα ως άνω βιβλία είναι κατ’εξοχήν λογοτεχνικά μνημεία που αξίζουν να συμπεριληφθούν στα σχολικά εγχειρίδια ανεξαρτήτως από το θρήσκευμα των μαθητών.

Επίσης ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας θυμήθηκε τα λόγια του Προέδρου Πούτιν ο οποίος συμβούλεψε στους νέους να διαβάζουν περισσότερα βιβλία πνευματικού περιεχομένου, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων