01/04/2019 01/04/2019 Τα μαθήματα οικογενειακής εκπαίδευσης θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα σπουδών σε μία Θεολογική Σχολή. “Το ρωσικό πατριαρχείο λέει ότι τα μαθήματα της οικογενειακής εκπαίδευσης θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των σπουδών”, δήλωσε ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών  Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας. Ο Μητροπολίτης τόνισε ότιο...
01 Απριλίου, 2019 - 13:18

Μητρ. Ιλαρίων: Ο ιερέας πρέπει να κοιτάζει την οικογένειά του

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Ο ιερέας πρέπει να κοιτάζει την οικογένειά του

Τα μαθήματα οικογενειακής εκπαίδευσης θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα σπουδών σε μία Θεολογική Σχολή.

“Το ρωσικό πατριαρχείο λέει ότι τα μαθήματα της οικογενειακής εκπαίδευσης θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των σπουδών”, δήλωσε ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών  Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότιο μελλοντικός ιερέας «εκτός από τη μελέτη της θεολογίας και της λειτουργικής πρακτικής, θα πρέπει να διδάσκεται και βασικά της οικογενειακής ζωής, ώστε όταν γίνει ιερέας, μπορεί να δώσει τη δέουσα προσοχή όχι μόνο στην ενορία του, αλλά και στην« μικρή εκκλησία »του, δηλαδή, την οικογένεια. ”

Στη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Εκκλησίας, Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών είχε αναφερθεί στις δύσκολες ώρες που περνούν οι οικογένειες των Ιερέων. “Πρώτα από όλα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι ιερείς είναι πολύ απασχολημένοι, ακόμα και υπερφορτωμένοι: φεύγουν νωρίς το πρωί, επιστρέφουν αργά το βράδυ. Πολλοί ιερείς έχουν πολλά παιδιά και σχεδόν δεν βλέπουν τα παιδιά τους “, εξήγησε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων