10/09/2019 10/09/2019 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί σημαντική την προώθηση της θετικής εικόνας της οικογένειας στον πολιτισμό, στην τέχνη και στην διαφήμιση, δήλωσε ο επικεφαλής του συνοδικού Τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. “Συνήθως βλέπουμε τα ΜΜΕ να προωθούν τις φόρμουλες της επιτυχίας που δεν σχετίζεται με τις οικογενειακές σχέσεις και την πλήρη πολύτεκνη οικογένεια....
10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:05

Μητρ. Ιλαρίων: “Πρότυπα οι οικογένειες”

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: “Πρότυπα οι οικογένειες”

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί σημαντική την προώθηση της θετικής εικόνας της οικογένειας στον πολιτισμό, στην τέχνη και στην διαφήμιση, δήλωσε ο επικεφαλής του συνοδικού Τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

“Συνήθως βλέπουμε τα ΜΜΕ να προωθούν τις φόρμουλες της επιτυχίας που δεν σχετίζεται με τις οικογενειακές σχέσεις και την πλήρη πολύτεκνη οικογένεια. Της μόδας είναι η αναζήτηση περιπετειών και απολαύσεων χωρίς καμία ευθύνη και με το σλόγκαν “Πάρε όσα έχει η ζωή”. Δεν ταιριάζει στο θρησκευτικό ιδεώδες της αγάπης, της αφοσίωσης, της ακεραιότητας, της θυσίας, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει μια σωστή οικογένεια”, είπε ο Μητροπολίτης την Τρίτη στη Μόσχα στη συνέντευξη Τύπου, που ήταν “αφιερωμένη” στις οικογενειακές αξίες.

Κατά τη γνώμη του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε στους νέους ανθρώπους “μια λαμπρή και όμορφη εικόνα μιας πλήρους και ευτυχισμένης οικογένειας”. Όπως τόνισε, τέτοιες οικογένεις είναι ουκ ολίγες ανάμεσα στους πιστούς διάφορους θρησκειών.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων κατέκρινε την ιδεολογία “child-free”, δηλαδή της συνειδητής επιλογής των ενηλίκων να μην γεννούν παιδιά, θεωρώντας τα βάσανο και βάρος στη ζωή. “Είναι μια εγωιστική και ανεύθυνση στάση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Ιεράρχης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων